Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Stoddart vult Red Bull-zitjes voor '24 en '25, kraakt FIA om 'rubbish' besluit: "Gewoon niet waar"

Hoe ziet de Red Bull Racing-formatie er de komende jaren uit? Daar heeft Paul Stoddart wel een idee over, net zoals hij zeer uitgesproken is over het handelen van de FIA op één specifiek moment tijdens de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas.

Perez Verstappen Belgium
Column
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat hebben we een spektakel gezien in Las Vegas waar de organisatie voor geprezen moet worden. Ja, er was die controverse over een putdeksel, maar dat was niks was we nooit eerder hebben gezien. Maar niemand kijkt nog verbaasd op als het Ferrari is dat dat soort pech heeft, maar ik moet zeggen dat Sainz er verschrikkelijk professioneel en kalm mee om is gegaan. Dit had zoveel slechter af kunnen lopen, immers. Die putdeksel had dwars door de vloer kunnen komen en dan hadden we nu een heel ander gesprek gehad.

Zeer ongelukkig, maar ook niet iets nieuws in de F1. Wat ik wel ronduit stuitend vond, was dat Sainz hier een gridstraf voor kreeg. Als er ooit een gevalletje 'force majeur' was, dan was dit het wel. En dat ze die penalty volgens de regels niet kwijt konden schelden, is rubbish. Dat is simpelweg niet waar.

In 2005 voldeden onze Minardi-auto's bij de eerste race van het jaar in Australië niet aan de nieuwe reglementen, waardoor we formeel niet konden starten. We namen aan geen enkele vrije training deel. Maar op vrijdagavond tekenden alle tien de teams, de FIA en de Formule 1 een wave by, waardoor we toch konden deelnemen. Er zijn zoveel gevallen waarin Bernie Ecclestone of een afgezant namens hem rondging met een document.

Ik denk ik dat ze anders met die penalty voor Sainz om hadden moeten gaan. Ik weet niet wat er waar is van de verhalen dat Mercedes dat eigenhandig tegenhield, maar zelfs als dat waar is, klopt het niet dat FIA zegt dat de reglementen daar geen ruimte voor laten.

Red Bull-duo van de toekomst?

Maar genoeg over die putdeksel. We zagen een geweldige race, waarin Sergio Perez de tweede plaats in het WK veiligstelde. Daarmee deed hij precies dat ene wat er van hem nog verwacht werd. Hij werd natuurlijk door veel mensen volop bekritiseerd en midden in het seizoen ontbrak het hem echt aan vorm, maar hij heeft gedaan wat hij moest doen.

Met die tweede plaats heeft hij alle geruchten over volgend seizoen de kop in gedrukt. Er zullen nu geen issues meer zijn met zijn contract voor volgend jaar. En dan wordt het interessant om te zien hoe hij presteert. Als hij constant vlak achter Max Verstappen aan weet te sluiten, dan maakt hij misschien kans op contractverlenging. Maar ik denk eerder dat eind '24 wordt aangekondigd dat Red Bull iemand van de eigen kweek in die auto zet.

En de meest waarschijnlijke naam is dan die van Daniel Ricciardo. Ik denk dat dat altijd al het plan is geweest vanaf het moment dat Red Bull hem terughaalde. Maar hij moet het eerst nog maar eens goed doen.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"