Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

Straf geëist voor FIA na 'onaanvaardbare' actie in Red Bull-zaak: "Dat zou zelfs crimineel zijn!"

Hoe konden de concurrenten van Red Bull al weten dat het team zich niet aan de budgetlimiet zou hebben gehouden? Dat vraagt Ralf Schumacher zich ook af en hij eist dan ook volledige transparantie en een toepasselijke straf voor de FIA zelf.

Zandvoort start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool
In aanloop naar het Grand Prix-weekend in Singapore publiceerden Italiaanse en Duitse media stukken over vermeende overtredingen van de financiële regels van Red Bull en Aston Martin in 2021. In dat stuk zaten al meningen van Mercedes en Ferrari verwerkt, die gepikeerd waren over de mogelijke overtreding van Red Bull.

Het team van Max Verstappen werd naar eigen verrast en wast haar handen tot op de dag van vandaag in onschuld. Zelfs nu afgelopen maandag naar buiten kwam dat Red Bull de budgetlimiet had overtreden. Ferrari en Mercedes eisten de afgelopen anderhalve week al harde straffen voor hun concurrent.

Ralf Schumacher wil ook een straf zien voor Red Bull, mits ze inderdaad in overtreding zijn. "Als dat echt het geval is, dan moet de FIA het team proportioneel straffen", aldus de Duitser in gesprek met F1 Insider.

Lek bij FIA zit Schumacher dwars

Maar waar Schumacher zich vooral aan stoort, is dat de informatie al deels op straat lag voordat Red Bull er over werd geïnformeerd en voordat er publiekelijk over werd gecommuniceerd. Dat mag volgens hem niet gebeuren. 4

"De dames en heren van de FIA moeten nu een gedetailleerd onderzoek uitvoeren naar hoe dit mogelijk is. Wat de FIA heeft gedaan is onaanvaardbaar", zucht hij.

Volgens Schumacher zou het in een andere context zelfs crimineel zijn als dit soort zaken op straat kwamen te liggen. "Stel je voor dat het ministerie van Financiën bepaalde bedrijven op de hoogte zou stellen van onderzoeken naar hun concurrenten! Dat zou zelfs crimineel zijn", hekelt hij.

De voormalig coureur wil dan ook opheldering van de FIA en ook de autosportbond moet volgens hem op de vingers worden getikt. "Alles moet transparant openbaar worden gemaakt en in het geval van een overtreding moeten de dames en heren van de FIA ook worden gestraft!"

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

51 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'