Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lawrence Stroll

Stroll voert gesprekken om aandelen Aston Martin te verkopen

Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin, voert gesprekken om een minderheidsbelang van het team te verkopen. Zo zou hij willen profiteren van de groeiende populariteit van de sport.

Lawrence Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lawrence Stroll is al een paar jaar de eigenaar van het Formule 1-team van Aston Martin. Maar zakenwebsite Bloomberg meldt dat de Canadees maar liefst 25 procent van de aandelen van het team wil verkopen. Zo wil hij profiteren van de groeiende populariteit van de sport. In november 2023 verkocht Stroll ook al een minderheidsbelang, op basis van de totaal geschatte waarde van het team van 1,3 miljard dollar. Arctos Partners, een Amerikaanse investeerdersmaatschappij, kocht de aandelen,

Met de mogelijke verkoop van de aandelen zou de waarde van het team verder stijgen, nadat Stroll het team een aantal jaar geleden redde. Sindsdien is het team weer langzaam naar boven gekropen met in 2023 zelfs acht podiumplekken voor Fernando Alonso. In het begin van dat seizoen was Aston Martin zelfs de belangrijkste uitdager van Red Bull Racing.

Dit seizoen heeft Aston Martin nog niet op het podium gestaan, maar als het een beetje meezit kan dat zomaar weer gebeuren. Alonso blijft daarnaast zeker tot en met 2026 voor Aston Martin rijden en daardoor maakt hij ook nog de invoering van de nieuwe regelgeving mee. Misschien kan het team vanaf dat moment echt structureel meevechten om de overwinningen, zeker ook omdat vanaf dat moment de samenwerking met motorleverancier Honda start.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"