Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Japan 2019

Supertyfoon Hagibis brengt noodweer naar GP van Japan

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Japan. Alles draait natuurlijk maar om één ding: tyfoon Hagibis.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In deze tijd van het jaar zijn tyfonen in Japan geen uitzondering. Dit jaar zijn alle ogen gericht op tyfoon Hagibis. Deze tyfoon zal de vrije trainingen en zeker de kwalificatie in de war schoppen met veel regen en wind met windstoten. Vrijdag tijdens de vrije trainingen is het bewolkt en in de loop van de dag neemt de kans op regen toe. Wellicht is het tijdens de vrije trainingen, om 10:00- en 14:00 uur Japanse tijd, nog droog. De temperatuur stijgt naar ongeveer 25 graden en er staat al een stevige wind.

De derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag kunnen weleens kletsnat verlopen als de verwachtingen uitkomen. In het slechtste scenario valt er driehonderd tot vijfhonderd millimeter water. Ter vergelijking: in Nederland valt in een heel jaar achthonderd millimeter. Hagibis blijft op zee ten zuiden van het circuit en trekt over zee naar het noordoosten richting Tokio. De verwachting is dat het circuit niet de tyfoon pal over zich heen krijgt. De wind kan wel snelheidspieken tot 150 km/uur behalen en de coureurs krijgen vooral te maken met de zware regen.

Tijdens de race zelf op zondag is alles weer voorbij en schijnt de zon flink. De temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 25 graden. Vorig jaar leek ook een tyfoon de formule 1 van Japan in de war te schoppen, maar toen boog tyfoon Kong-Rey net op tijd naar het westen af. Dit jaar lijkt Hagibis wel van invloed te zijn op de race en dan vooral op de trainingen en kwalificatie op vrijdag en zaterdag.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Voorspel en win

Powered by

Wie wint de Grand Prix van Japan 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

2 reacties

    Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen