Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Otmar Szafnauer

Teambaas Szafnauer de deur gewezen bij Alpine

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer verlaat het team vrijwel direct, zo heeft RacingNews365 vernomen. Szafnauer's laatste weekend zal in België zijn.

Szafnauer Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Roemeens-Amerikaanse teambaas Otmar Szafnauer gaat het Formule 1-team van Alpine na het huidige raceweekend verlaten, zo heeft RacingNews365 vernomen op de vrijdag van het Grand Prix-weekend in België. De teambaas staat sinds 2022 aan het roer van de Franse renstal, maar zal na het weekend op Spa, waar hij nog aanwezig is, het team verlaten.

Szafnauer is al langere tijd actief in de koningsklasse van de autosport. De Alpine-teambaas werkte eerder voor BAR, Honda, Force India en het latere Aston Martin. Nu zal hij dus afscheid nemen van Alpine. Wie de vervanger wordt van Szafnauer bij het team van Pierre Gasly en Esteban Ocon is nog niet bekend. Later in het weekend of in de zomerstop wordt meer info verwacht.

Update: Alpine heeft het nieuws bevestigd. Ook Sportief Directeur Alan Permane en Chief Technical Officer Pat Fry verlaten het team. Laatstgenoemde gaat hoogstwaarschijnlijk naar Williams, zo kon RacingNews365 recent onthullen. Bruno Famin vervangt Szafnauer tijdelijk als teambaas.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi