Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Technisch directeur Red Bull ziet 'kopie' van Aston Martin als groot compliment

Pierre Wache, technisch directeur bij Red Bull, vindt het een groot compliment dat Aston Martin het concept van de RB18 volgt. Wel wil hij zeker weten dat er geen intellectuele eigendommen zijn gestolen.

Vettel Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin F1

Tijdens het Formule 1-weekend in Spanje is de 'nieuwe' bolide van Aston Martin het gesprek van de dag. De AMR22 lijkt verdacht veel op de RB18 van Red Bull. Laatstgenoemd team is bezig met een intern onderzoek om te kijken of er geen intellectuele eigendommen zijn gelekt naar de concurrent. Pierre Wache, technisch directeur bij Red Bull, bekijkt de positieve kant van de 'kopie'.

"Om eerlijk te zijn, betekent dit juist dat wij fantastisch werk hebben verricht", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. Wache ziet er geen problemen in, zo lang tenminste alles volgens de regels is gegaan. "We moeten er vanuit onze kant zeker van zijn dat er geen intellectuele eigendommen zijn gelekt. Dat is een zeer belangrijk wapenfeit van het team."

"Dat is wat we op dit moment onderzoeken, maar vanuit een persoonlijk perspectief en vanuit het perspectief als technicus was ik erg blij dat een team ons kopieert. Dat betekent dat ons concept nog niet zo slecht is."

Red Bull-technicus trekt vergelijking met voetbalwereld

Recentelijk zijn een aantal Red Bull-medewerkers overgestapt naar Aston Martin. Wache legt uit dat ze niet álle informatiestromen kunnen tegenhouden. "Wat in iemands hoofd zit, kunnen wij niet controleren. Dat is ook onderdeel van onze industrie. De transfers binnen de technici is net zoiets als bij een voetbalteam."

"De voetballer is de engineer in deze business. Waar wij naar kijken is meer of er een elektronisch bestand of een lek in het systeem is. We hebben geen controle over wat de mensen weten en wat ze daarbij meenemen bij een overstap naar een ander team. Je kan niet ineens stoppen met iets te weten, daar zijn we ook niet op uit."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023