Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Technisch directeur Red Bull ziet 'kopie' van Aston Martin als groot compliment

Pierre Wache, technisch directeur bij Red Bull, vindt het een groot compliment dat Aston Martin het concept van de RB18 volgt. Wel wil hij zeker weten dat er geen intellectuele eigendommen zijn gestolen.

Tijdens het Formule 1-weekend in Spanje is de 'nieuwe' bolide van Aston Martin het gesprek van de dag. De AMR22 lijkt verdacht veel op de RB18 van Red Bull. Laatstgenoemd team is bezig met een intern onderzoek om te kijken of er geen intellectuele eigendommen zijn gelekt naar de concurrent. Pierre Wache, technisch directeur bij Red Bull, bekijkt de positieve kant van de 'kopie'. "Om eerlijk te zijn, betekent dit juist dat wij fantastisch werk hebben verricht", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. Wache ziet er geen problemen in, zo lang tenminste alles volgens de regels is gegaan. "We moeten er vanuit onze kant zeker van zijn dat er geen intellectuele eigendommen zijn gelekt. Dat is een zeer belangrijk wapenfeit van het team." "Dat is wat we op dit moment onderzoeken, maar vanuit een persoonlijk perspectief en vanuit het perspectief als technicus was ik erg blij dat een team ons kopieert. Dat betekent dat ons concept nog niet zo slecht is."

Red Bull-technicus trekt vergelijking met voetbalwereld

Recentelijk zijn een aantal Red Bull-medewerkers overgestapt naar Aston Martin. Wache legt uit dat ze niet álle informatiestromen kunnen tegenhouden. "Wat in iemands hoofd zit, kunnen wij niet controleren. Dat is ook onderdeel van onze industrie. De transfers binnen de technici is net zoiets als bij een voetbalteam." "De voetballer is de engineer in deze business. Waar wij naar kijken is meer of er een elektronisch bestand of een lek in het systeem is. We hebben geen controle over wat de mensen weten en wat ze daarbij meenemen bij een overstap naar een ander team. Je kan niet ineens stoppen met iets te weten, daar zijn we ook niet op uit."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten