Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Tegenslag voor Ricciardo: "Ziet er slecht uit voor de volgende twee races"

Wanneer zien we Daniel Ricciardo weer racend en wel terug op de Formule 1-grid? Welnu, dat zal misschien langer duren dan in eerste instantie werd aangenomen.

Ricciardo surgery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Daniel Ricciardo @ Instagram

Daniel Ricciardo werd op zondag geopereerd aan zijn hand, nadat hij op vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland niet tijdig zijn handen van zijn stuur trok bij een vervelende impact tegen de muur. Een gebroken middenhandsbeentje was het gevolg.

Ricciardo werd vervangen door Liam Lawson en ondertussen rees de vraag wanneer we Ricciardo weer terug zouden zien. Teambaas Christian Horner gaf aan dat Ricciardo mikte op de GP van Singapore over drie weken. Dit was echter uitgaande van een cleane breuk.

De breuk echter bleek gecompliceerder dan gedacht, zo liet Helmut Marko namens Red Bull optekenen: "Het is geen toch geen zuivere breuk. We wachten het oordeel van de dokters af, maar de eerstvolgende twee races worden een lastig verhaal", aldus de Oostenrijkse teamadviseur.

Peter Bayer, de CEO van AlphaTauri, bevestigde de woorden van Marko: "Ik sprak de manager van Ricciardo en hoewel de operatie voorspoedig is verlopen, was het toch geen zuivere breuk. Hij blijft ter observatie nog enkele dagen langer in Barcelona en we wensen hem een voorspoedig herstel", zo wordt Bayer geciteerd door Sky Sport.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Andretti Deelt klap uit aan F1 met aantrekken technisch kopstuk