Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nicolas Todt: "Leclerc titelkandidaat in 2019"

Jean Todt staat tegenwoordig bekend als president van de FIA. In het verleden bekleedde de Fransman een sleutelrol in het succesverhaal van Ferrari en Michael Schumacher. Todts zoon Nicolas is opgegroeid in de racewereld en doet al jaren dienst als zaakwaarnemer voor verschillende coureurs.

Als voorman van All Road Management behartigt Todt junior de belangen van onder meer Charles Leclerc en Mick Schumacher, in het verleden was de Fransman als manager verbonden aan wijlen Jules Bianchi. Todt heeft niets dan lof voor Leclerc: in gesprek met Corriere dello Sport liet hij weten te verwachten dat als zijn Monegaskische pupil het juiste materiaal voorhanden heeft, deze kan strijden om de prijzen.

“Charles bleef vrij nuchter toen hij het Ferrari-contract ondertekende”, blikt Todt terug op een van de belangrijkste momenten uit Leclercs nog korte autosportcarrière. “Ik denk dat Ferrari hem snel binnen de gelederen wilde halen, omdat ze zagen hoe rap Charles vooruitgang boekte. Het moge duidelijk zijn dat Ferrari een potentiële wereldkampioen in hem ziet.” Todt (41) is zelf van mening dat Leclerc klaar is voor het grote werk. “Wanneer Charles over een wagen beschikt die mee kan strijden voor de titel, dan kan hij ermee aan de haal gaan. Men mag echter niet vergeten dat zijn nieuwe teammaat, Sebastian Vettel, liefst vier wereldtitels achter zijn naam heeft staan. Bovendien reed Vettel al meer dan tweehonderd Grands Prix. Dat stukje ervaring kan het verschil maken, al heeft Lewis Hamilton in zijn debuutjaar aangetoond dat het niet een must is. Hij versloeg toenmalig teammaat Fernando Alonso en kwam uiteindelijk slechts twee puntjes tekort voor de titel.” Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie