© Renault

Nieuwsoverzicht

Topkwalificatie Sainz krijgt geen vervolg, Renault teleurgesteld

30 jul. 2018 16:07 René Oudman 0 reacties
Vanaf een vijfde startplaats mocht Carlos Sainz een gooi doen naar een flinke sloot punten. De 23-jarige Spanjaard kon het echter niet waarmaken op de Hungaroring. Sainz kwam slechts als negende over de meet en kon zodoende 'maar' twee punten bij laten schrijven. Teamgenoot Nico Hülkenberg kwam er helemaal niet aan te pas: de Duitser kwalificeerde zich als dertiende en kwam als twaalfde onder de finishvlag door.

"Het was een frustrerende race voor mij. In de beginfase worstelde ik met de soft, ondanks dat ik vrij goed wegkwam bij de start", blikt Sainz terug op de Grand Prix van Hongarije. "Helaas werd ik wijd geduwd in de eerste bocht, waardoor ik een paar plaatsen verloor. Toen de race settelde kon ik het tempo opvoeren, om snel in de rondte te gaan ten tijde van mijn pitstop. Verkeer hielp mij zeker niet en zodoende konden de McLarens mij passeren. We zullen moeten analyseren wat er precies gebeurde."

Waar Sainz ten minste nog twee puntjes kan overleggen, daar was het bij Hülkenberg helemaal kommer en kwel. "De balans was erg slecht en we waren niet snel genoeg. Vorig weekend waren we snel en dit weekend waren we niet zo snel, dat hoort erbij. Als je het tempo niet hebt dan wordt alles lastig, ik reed gedurende vrijwel de complete race in het verkeer. We dachten dat dit circuit ons wel zou liggen, dus we krijgen er nog een kluif aan om te analyseren waarom we tekort kwamen."

In de strijd om het zogenaamde 'B-kampioenschap' voert Hülkenberg de denkbeeldige ranglijst aan: de Duitser bezet een zevende plaats in het daadwerkelijke rijderskampioenschap. De Hulk heeft 52 punten verzameld, waar Sainz met de twee Hongaarse puntjes op dertig stuks komt te staan. Hij deelt de tiende stek met Sergio Pérez, al mag de Mexicaan boven Sainz plaatsnemen omwille van zijn podiumplaats in Baku.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen