Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Topkwalificatie Sainz krijgt geen vervolg, Renault teleurgesteld

Vanaf een vijfde startplaats mocht Carlos Sainz een gooi doen naar een flinke sloot punten. De 23-jarige Spanjaard kon het echter niet waarmaken op de Hungaroring. Sainz kwam slechts als negende over de meet en kon zodoende 'maar' twee punten bij laten schrijven. Teamgenoot Nico Hülkenberg kwam er helemaal niet aan te pas: de Duitser kwalificeerde zich als dertiende en kwam als twaalfde onder de finishvlag door.

"Het was een frustrerende race voor mij. In de beginfase worstelde ik met de soft, ondanks dat ik vrij goed wegkwam bij de start", blikt Sainz terug op de Grand Prix van Hongarije. "Helaas werd ik wijd geduwd in de eerste bocht, waardoor ik een paar plaatsen verloor. Toen de race settelde kon ik het tempo opvoeren, om snel in de rondte te gaan ten tijde van mijn pitstop. Verkeer hielp mij zeker niet en zodoende konden de McLarens mij passeren. We zullen moeten analyseren wat er precies gebeurde."

Waar Sainz ten minste nog twee puntjes kan overleggen, daar was het bij Hülkenberg helemaal kommer en kwel. "De balans was erg slecht en we waren niet snel genoeg. Vorig weekend waren we snel en dit weekend waren we niet zo snel, dat hoort erbij. Als je het tempo niet hebt dan wordt alles lastig, ik reed gedurende vrijwel de complete race in het verkeer. We dachten dat dit circuit ons wel zou liggen, dus we krijgen er nog een kluif aan om te analyseren waarom we tekort kwamen."

In de strijd om het zogenaamde 'B-kampioenschap' voert Hülkenberg de denkbeeldige ranglijst aan: de Duitser bezet een zevende plaats in het daadwerkelijke rijderskampioenschap. De Hulk heeft 52 punten verzameld, waar Sainz met de twee Hongaarse puntjes op dertig stuks komt te staan. Hij deelt de tiende stek met Sergio Pérez, al mag de Mexicaan boven Sainz plaatsnemen omwille van zijn podiumplaats in Baku.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur