Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas schrijft Hamilton af en voorspelt titelstrijd tussen Verstappen en twee anderen

Red Bull-coureur Max Verstappen krijgt complimenten vanuit het zusterteam AlphaTauri. Teambaas Franz Tost noemt het een superieur jaar van Max Verstappen, maar vreest dat de Nederlander in 2023 stevigere concurrentie krijgt. Lewis Hamilton hoort daar echter niet bij.

De prestaties van Max Verstappen werden afgelopen seizoen vanzelfsprekend ook aanschouwd bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. Teambaas Franz Tost keek zijn ogen uit afgelopen jaar. Verstappen veroverde zijn tweede titel met maar liefst vijftien overwinningen op de teller, een nieuw record in de Formule 1. Het zal volgens Tost niet snel meer voorkomen dat een coureur zo hard domineert in de koningsklasse. "De superioriteit van Max Verstappen en van Red Bull dit jaar is erg zeldzaam", laat hij optekenen bij Speedweek . De AlphaTauri-teambaas verwacht in 2023 dan ook een zwaarder jaar voor Red Bull met niet één, maar twee concurrenten. "Ik verwacht een kampioenschap tussen drie coureurs. Max, Charles Leclerc en George Russell. Laatstgenoemde is nu al beter dan Lewis Hamilton!"

Straf raakt Red Bull

Ook vanwege de straf voor Red Bull na het overschrijden van het budgetplafond wordt het in 2023 spannender, zo voorspelt Tost. "De FIA-straf zal een negatieve invloed hebben op Red Bull, daar is geen twijfel over mogelijk. Zelfs al heeft het team een paar van de beste engineers. Toch verwacht ik wel dat ze nog meedoen voor de titel." Red Bull mag een jaar lang 10% minder windtunnel- en CFD-tijd gebruiken voor het ontwikkelen van haar Formule 1-bolides. Het team van Verstappen en Sergio Perez sloot het seizoen van 2022 nog af met een gigantische voorsprong in beide kampioenschappen, maar volgens velen zal het in 2023 en 2024 een stuk lastiger worden.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden