Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Trots' FIA komt met duidelijke reactie op bijzondere uitspraken Hamilton

Lewis Hamilton deed op woensdag wat stof opwaaien toen hij vroeg om 'onbevooroordeelde' stewards in de Formule 1 en suggereerde dat de huidige stewards vriendjes zijn met sommige coureurs, zonder deze bij naam te noemen.

Op woensdag liet Lewis Hamilton zich tijdens de persconferenties ongevraagd op bijzondere wijze uit over de Formule 1-stewards van de FIA. Toen hij naar de veranderingen werd gevraagd die de autosportbond na de GP van Abu Dhabi heeft doorgevoerd qua wedstrijdleiding, richtte hij zijn pijlen op de stewards . "We moeten ervoor zorgen dat we stewards krijgen zonder vooroordelen. Coureurs zijn soms hele goede vrienden met bepaalde individuen. Sommige stewards reizen met bepaalde individuen en dan mogen ze die individuen al snel heel graag." "In mijn optiek moeten we gewoon mensen hebben zonder vooroordelen en die gewoon neutraal zijn als het aankomt op het maken van beslissingen", aldus de zevenvoudig kampioen gisteren.

Teambazen zetten vraagtekens bij uitspraken

Toto Wolff en Christian Horner, teambazen van respectievelijk Mercedes en Red Bull, konden zich niet vinden in de woorden van Hamilton. "We hebben mensen nodig die professioneel handelen, maar ik denk niet dat bepaalde partijen bewust worden voorgetrokken", zo liet Toto optekenen. "Het probleem zit hem in de regels zelf. In elke vorm van sport is de witte lijn de harde grens, in de Formule 1 is dat anders en verschilt dat ook nog eens per circuit en per bocht", aldus Horner op de woensdag van de testdagen.

FIA komt met een reactie

Op donderdag, een dag na de uitspraken van Hamilton, voelde de FIA zich ook genoodzaakt om te reageren op de Brit. Een woordvoerder van de mondiale autosportbond liet het volgende weten. "De FIA is trots op haar internationale route die de meest getalenteerde stewards uit de autosportwereld met elkaar in verbinding brengt en verder ontwikkelt." "Dit heeft geresulteerd in een sterke, onafhankelijke en ervaren groep van officials die hun werk onpartijdig en enorm professioneel uitvoeren", zo luidt het statement, waarmee de woorden van Hamilton dus worden gecounterd.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"