Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Update: Red Bull begint rustig met Perez, Ferrari pakt door

Op de donderdag in Barcelona was het de beurt aan Sergio Perez om de nieuwe Red Bull de sporen te geven. Zowel qua productiviteit als qua rondetijd verbleef hij in de onderste regionen van de lijstjes, maar Perez kreeg duidelijke taken mee.

Het duurt op donderdagmorgen even voordat we Sergio Perez voor het eerst in actie zien. Waar Max Verstappen zich een dag eerder direct op de baan meldde, zagen Perez wat later pas in actie. Hij reed zijn ronden, maar reeg ze nog niet zo aaneen als Verstappen een dag eerder. Na 120 minuten testen blijft de teller hangen op 19 ronden. Perez werd echter op weg gestuurd met de nodige meetapparatuur en zal aan de hand van de data van woensdag ongetwijfeld wat vergelijkend werk hebben uitgevoerd. Carlos Sainz presteerde qua productiviteit het beste. De Spanjaard voert de lijst aan met meest gereden ronden (34), evenals de tijdenlijst. Net als gisteren zat Ferrari er dus in beide lijstjes goed bij. Andermaal is het Ferrari-klant Alfa Romeo dat maar niet echt uit de startblokken weet te schieten. Gisteren reden Valtteri Bottas en Robert Kubica een gecombineerd aantal van slechts 32 ronden, deze morgen kwamen daar een schamele 12 rondjes voor Bottas bij.

Bijzonder feitje in Barcelona

Het opmerkelijk feitje dat er sinds het begin van de wintertest nog geen rode vlag is gezwaaid, is vandaag overeind gebleven. De problemen voor de teams, als ze er al waren, beperkten zich tot problemen in de pitbox, de baan bleef te allen tijde wederom volledig vrij. De uiteindelijke top drie bestond uit Sainz (C3), Pierre Gasly (C3) en Alexander Albon (C3). Sergio Perez (C2) vond zich na twee uur testen terug op de negende plaats. Lewis Hamilton (C2) reed 16 ronden en klokte een tijd die goed was voor P5.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"