Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lawrence Stroll

Vader Stroll verdedigt 'heroïsche' zoon Lance

Lance Stroll was wegens zijn houding en prestaties gedurende de afgelopen periode vaak een mikpunt van kritiek. Vader Lawrence stelt dat dat volkomen onterecht is en zijn zoon 'gewoon veel pech heeft gehad'.

Lance Stroll Lawrence Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Niet alleen bij Red Bull is er een groot verschil in de prestaties van de eerste en tweede coureur. Ook bij Aston Martin is dat het geval. Waar Fernando Alonso weekend na weekend het onderste uit de kan haalt en dit jaar al zeven podiumplaatsen binnensleepte, weet teamgenoot Lance Stroll geen potten te breken. De Canadees staat 136 punten achter zijn teamgenoot en scoorde na de zomerstop geen enkel kampioenschapspuntje.

Het feit dat Stroll zich niet kan meten met de tweevoudig wereldkampioen en hij zo nu en dan met vreemde acties op de proppen komt in en rondom de paddock, maakt hem niet erg populair in de wereld der Formule 1. In Qatar was er opnieuw ophef over het gedrag van de Aston Martin-coureur. Nadat hij bleef steken in het eerste deel van de kwalificatie, smeet hij het stuur van zijn AMR-23 uit zijn bolide en kreeg hij een aanvaring met zijn fysiotherapeut.

"Lance heeft gewoon veel pech gehad"

Ondanks een tegenvallend seizoen met merkwaardige optredens komt Stroll ook in 2024 weer 'gewoon' uit voor het team van zijn vader. Stroll sr. spreekt vol lof over zijn zoon en is van mening dat zijn zoon weinig tot niets kon doen aan de reeks tegenvallende raceweekenden.

"Lance begon het jaar met twee gebroken polsen. Dat was een flinke uitdaging, maar hij presteerde heroïsch", zegt de 64-jarige zakenman tegenover Sky Sports. "Hij heeft daarna echter een jammerlijke hoeveelheid pech gehad. Lance is (in alle type sessies, red.) negen keer uitgevallen door toedoen van een motorstoring of een probleem met de achtervleugel."

In de helft van de races lag het niet aan zijn capaciteiten. Hij heeft gewoon veel pech gehad, helaas.", aldus de Canadees.

Ook interessant:

Verstappen heeft van niemand iets te duchten in jacht op unieke mijlpaal

Verstappen kan in Austin zijn vijftigste Grand Prix-zege boeken en zo een unieke mijlpaal behalen! In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Coronel, Dimmers en Mosterdijk vooruit op de GP van de Verenigde Staten. Uiteraard passeren er nog meer onderwerpen de revue. Is Perez de juiste optie voor 2024, waarom onderzoekt de FIA opnieuw een overtreding van Hamilton en gaat Haas om punten strijden?

Beluister de podcast hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap