Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Van de Grint: "Verstappen staat nu al op voorsprong in 2023"

Voormalig Bridgestone bandenexpert Kees van de Grint genoot ruim een week geleden van de tweede wereldtitel van Max Verstappen. In zijn ogen staat de Red Bull-coureur nu met het oog op 2023 al 1-0 voor.

Leclerc Verstappen Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Natuurlijk stond ook bandengoeroe Kees van de Grint, bij Ferrari ooit werkzaam als dé adviseur voor Michael Schumacher, vorige week vroeg op voor de Formule 1 Grand Prix van Japan. Hij zag Max Verstappen net als ieder ander voor de tweede keer wereldkampioen worden. Hij vond het erg mooi, maar emoties kwamen er niet bij kijken, zo vertelt hij in een interview met RacingNews365.

"Ik vind het, ongeacht wie het is, prachtig om een sportman een topprestatie te zien leveren. Het is dan hartstikke leuk dat Max Verstappen een Nederlander is en dat je hem goed kent, maar aan de andere kant zat de titel er natuurlijk al lang aan te komen", aldus Van de Grint. "Ik riep in het voorjaar al dat hij wéér wereldkampioen zou worden. Het maakte in dat opzicht niet zoveel emoties los, maar ik vind het wel heel knap hoe hij dat gedaan heeft."

In 2023 staat de Red Bull-coureur als regerend, tweevoudig wereldkampioen aan de start. Durft Van der Grint zich te voorspellen aan een nóg vroegere voorspelling? "Nee dat doe ik niet. En ik zal dat onderbouwen met een voorbeeld. In mijn laatste actieve seizoenen was Fernando Alonso tweevoudig wereldkampioen van 2005 en 2006. Toen maakte ik me zorgen, omdat ik dacht dat hij dat record van Michael Schumacher misschien wel ging verbreken."

"Nu rijdt hij nog steeds en hij rijdt nog heel goed, maar wat er met hem gebeurd is... (het bleef bij die twee titels, red.). Je bent zó afhankelijk van het materiaal. En Max Verstappen heeft een grote toekomst voor zich, maar ook hij is afhankelijk van hoe sterk de combinatie Red Bull-Honda blijft en hoe goed de anderen worden. Daarom waag ik me niet aan een voorspelling."

In de suggestie dat Verstappen met het halen van deze titel 1-0 voor staat, kan Vd Grint zich echter wel vinden, al plaatst hij ook daar een kanttekening bij: "Natuurlijk! Dat is ook logisch! Maar zelfs Johan Cruijff zei een keer dat je bij rust beter niet voor kan staan. Toen hij dat zei, knipperde iedereen met de ogen."

"Maar natuurlijk staat Red Bull voor, want ze zijn top op het moment", vervolgt hij. "En Ferrari en Mercedes moeten dat eerst maar eens zien in te halen. En op dat moment staan ze dan enkel nog gelijk. Maar als Red Bull voor blijft staan, gaat Max alleen nog maar meer dingen winnen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"