Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Van de Grint: "Verstappen staat nu al op voorsprong in 2023"

Voormalig Bridgestone bandenexpert Kees van de Grint genoot ruim een week geleden van de tweede wereldtitel van Max Verstappen. In zijn ogen staat de Red Bull-coureur nu met het oog op 2023 al 1-0 voor.

Leclerc Verstappen Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Natuurlijk stond ook bandengoeroe Kees van de Grint, bij Ferrari ooit werkzaam als dé adviseur voor Michael Schumacher, vorige week vroeg op voor de Formule 1 Grand Prix van Japan. Hij zag Max Verstappen net als ieder ander voor de tweede keer wereldkampioen worden. Hij vond het erg mooi, maar emoties kwamen er niet bij kijken, zo vertelt hij in een interview met RacingNews365.

"Ik vind het, ongeacht wie het is, prachtig om een sportman een topprestatie te zien leveren. Het is dan hartstikke leuk dat Max Verstappen een Nederlander is en dat je hem goed kent, maar aan de andere kant zat de titel er natuurlijk al lang aan te komen", aldus Van de Grint. "Ik riep in het voorjaar al dat hij wéér wereldkampioen zou worden. Het maakte in dat opzicht niet zoveel emoties los, maar ik vind het wel heel knap hoe hij dat gedaan heeft."

In 2023 staat de Red Bull-coureur als regerend, tweevoudig wereldkampioen aan de start. Durft Van der Grint zich te voorspellen aan een nóg vroegere voorspelling? "Nee dat doe ik niet. En ik zal dat onderbouwen met een voorbeeld. In mijn laatste actieve seizoenen was Fernando Alonso tweevoudig wereldkampioen van 2005 en 2006. Toen maakte ik me zorgen, omdat ik dacht dat hij dat record van Michael Schumacher misschien wel ging verbreken."

"Nu rijdt hij nog steeds en hij rijdt nog heel goed, maar wat er met hem gebeurd is... (het bleef bij die twee titels, red.). Je bent zó afhankelijk van het materiaal. En Max Verstappen heeft een grote toekomst voor zich, maar ook hij is afhankelijk van hoe sterk de combinatie Red Bull-Honda blijft en hoe goed de anderen worden. Daarom waag ik me niet aan een voorspelling."

In de suggestie dat Verstappen met het halen van deze titel 1-0 voor staat, kan Vd Grint zich echter wel vinden, al plaatst hij ook daar een kanttekening bij: "Natuurlijk! Dat is ook logisch! Maar zelfs Johan Cruijff zei een keer dat je bij rust beter niet voor kan staan. Toen hij dat zei, knipperde iedereen met de ogen."

"Maar natuurlijk staat Red Bull voor, want ze zijn top op het moment", vervolgt hij. "En Ferrari en Mercedes moeten dat eerst maar eens zien in te halen. En op dat moment staan ze dan enkel nog gelijk. Maar als Red Bull voor blijft staan, gaat Max alleen nog maar meer dingen winnen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct