Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Giedo van der Garde

Van der Garde blijft Amerika trouw met nieuw race-avontuur

Giedo van der Garde zien we ook in 2023 terug op de circuits. De Amerikaanse circuits wel te verstaan. Hij rijdt het volledige IMSA-kampioenschap, zeg maar de Amerikaanse tegenhanger van het World Endurance Championship.

TDS Racing 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © TDS Racing

Giedo van der Garde rijdt ook komend jaar in de LMP2-klasse en wel in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Hij rijdt alle zeven races in het kampioenschap waar hij afgelopen seizoen al kennis mee maakte. Hij komt uit voor TDS Racing, dezelfde formatie die in de voorbije jaren de LMP2-inschrijving van Racing Team Nederland runde. Als zodanig kent hij niet alleen de auto (de Oreca 07) al erg goed, maar ook een groot deel van de teamleden.

Van der Garde krijgt François Heriau en Josh Pierson naast zich als teamgenoten, waarbij Heriau een getalenteerde gentleman driver is, terwijl Pierson beschouwd wordt als een opkomend talent. Tijdens de 24 uur van Daytona wordt nog een vierde naam aan de line-up toegevoegd, maar die naam is vooralsnog onbekend.

De ambities reiken ver, want het doel is de zege in diezelfde 24 uur van Daytona: "Helemaal nadat we vorig jaar op zeven seconden achterstand tweede werden. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen. TDS is een team dat ik al ken en waar ik nu al een paar jaar mee samenwerk. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met mijn twee nieuwe, jonge teamgenoten."

"Josh heeft heel veel potentie. Voor een zogenaamde bronzen coureur is François bovendien ook nog jong, maar hij heeft al wel de nodige ervaring in langeafstandsraces. Ik denk dat hij heel snel kan worden met de juiste coaching en begeleiding. Kortom, we gaan ervoor om te knallen.”

			© TDS Racing
	© TDS Racing

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

4 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"