Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Van der Garde: "De Formule 1 heeft andere regels nodig"

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde hoopt dat de regels in de F1 echt op de schop gaan, zodat het racen in 2021 aanzienlijk verbetert.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het merendeel van de races in 2019 stond niet bol van de spanning. Het woord saai werd veelvuldig gebruikt door fans en analisten om de Formule 1 dit jaar in een woord samen te vatten. Niet alleen domineert het team van Mercedes, maar de races verlopen nagenoeg zonder actie.

Giedo van der Garde vertelt in gesprek met RacingNews365 wat hij graag ziet veranderen aan de Formule 1. "De regels zijn afgelopen winter weer veranderd en het idee was goed, omdat men verwachtte dat er hierdoor meer ingehaald zou worden. De looks van de auto's vind ik beter, maar de nieuwe regels hebben helemaal geen effect gehad."

"De meeste Grands Prix zijn saai om naar te kijken. Een race als op Paul Ricard was echt vermoeiend, daar zat helemaal niets in. Verstappen reed er moederziel alleen rond, net als de anderen. Je wil als racefan gewoon actie op de baan zien."

Over de nieuwe regels voor 2021 is veel te doen, waarbij de teams, FIA en Liberty Media niet op een lijn zitten. Van der Garde is duidelijk: "Ze moeten andere auto's bouwen en andere regels opstellen. Er moet een concept komen waarin de onderlinge verschillen veel kleiner zijn. Nu is Mercedes te dominant en zonder nieuwe regels gaan de fans afhaken."

Een van de problemen is de hoeveelheid downforce die de auto's momenteel hebben. "Als je kijkt hoe laat ze remmen en hoeveel grip er is, je ziet nog maar nauwelijks correcties van een coureur met het stuur. De auto's gaan steeds harder, maar het racen wordt daardoor steeds lastiger. Als coureur wil je alleen maar sneller gaan, maar voor de spanning is dit niet goed."

"Er moet gekeken worden naar verschillende zaken, waaronder de banden en het sportieve reglement. De sport moet ook weer zwaarder worden, gewoon de stuurbekrachtiging eruit halen zodat die mannen gesloopt uitstappen. Vijfentwintig jaar geleden konden ze na een race amper de bokaal omhoog houden."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

11 reacties

    Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam