Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Van der Garde: "Red Bull met compleet nieuwe auto aan start in Barcelona"

Dat Max Verstappen een verbeterde versie van zijn Red Bull-Honda ter beschikking krijgt bij de Spaanse Grand Prix is alom bekend. Volgens voormalig F1-coureur Giedo van der Garde gaat het echter om een zeer grote upgrade.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij de Spaanse Grand Prix komen alle teams met hun eerste grote upgrades van het seizoen 2019. Zo ook Red Bull, dat een redelijke start van het seizoen kende, maar Max Verstappen beschikt nog niet over de bolide om te kunnen strijden voor de zeges. Met een grote upgrade moet daar verandering in komen.

Voormalig F1-coureur Giedo van der Garde heeft hoge verwachtingen van de 'nieuwe' RB15, waarover Verstappen en Pierre Gasly in Barcelona de beschikking krijgen. "Dit de terugkeer naar Europa en dan komen de teams met grote updates. Ze hebben de afgelopen paar maanden in de windtunnel gezeten en gezocht naar meer grip en meer downforce."

"Red Bull schijnt met een hele nieuwe auto te komen, echt een grote upgrade. Daar wordt wel veel van verwacht en ik denk dat Max Verstappen straks echt serieus meedoet", laat Van der Garde aan Ziggo Sport weten.

"In de eerste races zag je dat de Red Bull gewoon niet goed was, ze hadden écht een probleem met de achterkant van de auto. Die gleed veel teveel en Max ging daar goed mee om maar zijn teamgenoot was echt een drama, die was continu zes of zeven tienden langzamer."

Van der Garde claimt te weten welke onderdelen Red Bull aangepast heeft om de problemen aan te pakken: "Ze hebben een heel nieuw pakket voor de onderkant, de achterkant en aan de zijkant komen hele nieuwe bargeboards op. Ik verwacht er heel veel van."

Max Verstappen won in 2016 de Grand Prix van Spanje, zijn eerste in dienst van Red Bull. In 2018 legde hij beslag op de derde plaats.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws