Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Van der Garde: "Verstappen verdient de titel meer dan Hamilton"

Max Verstappen kan op zondag de Formule 1-wereldtitel binnenslepen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar dan moeten er wel gekke dingen gebeuren. Lewis Hamilton, die op pole start, moet flink wegzakken wil de Nederlander een kans maken. Volgens voormalig F1-coureur Giedo van der Garde verdient Verstappen het wel.

Verstappen Saudi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton. Al het hele jaar door was het een prachtig gevecht en ook de laatste twee Grands Prix van het jaar beloven spectaculair te worden. Op zondag start de regerend kampioen vanaf poleposition, met Verstappen startend vanaf plek drie.

Voorafgaand aan het raceweekend sprak RacingNews365 met niemand minder dan Giedo van der Garde, die enorm aan het genieten is van de Nederlander. Gevraagd bij wie van de twee coureurs de druk ligt, denkt hij dat beide toppers die wel een beetje voelen.

"De druk ligt bij beiden", antwoordt Giedo. "Het voordeel is natuurlijk dat Hamilton het al vaker heeft gedaan en er al vaker voor heeft moeten knokken. Hij weet hoe die wereldtitel naar binnen rijdt en Max heeft die ervaring nog niet."

"Maar goed, we hebben gezien dat Max supergeconcentreerd is en maar met een ding bezig is: het binnenhalen van die titel. Hij rijdt onwijs koel en berekenend. Voor die leeftijd, daar heb ik zo veel respect voor, hoe hij dat doet en hoe hij bezig is", aldus Van der Garde.

"We hebben races gehad in Zandvoort waar hij voor het oog van tienduizenden fans de race kon winnen. Hij kon fouten maken maar deed dat onder druk ook niet. Daarom heeft hij het ook in zich om deze wereldtitel te pakken", dacht Van der Garde voorafgaand aan het raceweekend in Jeddah.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Verstappen verdient het meer dan Hamilton

Volgens Van der Garde verdient de Red Bull-coureur het om na afloop van het seizoen met de wereldtitel huiswaarts te keren. Dat is echter makkelijker gezegd als gedaan, weet hij. "Verstappen verdient de titel inderdaad het meest."

"Misschien hebben we de oranje bril een beetje op", vervolgt hij. "En we hopen met zijn allen dat Max de titel pakt. Uiteindelijk moeten ze er echter allebei voor rijden en voor gaan. Je weet hoe het gaat: degene met de meeste punten wordt wereldkampioen."

Verstappen kreeg een tik te verwerken tijdens de kwalificatie in Jeddah, maar ook al verliest de Nederlander op zondag, dan is er volgens Van der Garde absoluut nog niets aan de hand. "Nee natuurlijk is er nog geen man over boord als Max niet wint. Dan is het verschil nog een paar punten, al ligt dat er aan wie de snelste ronde heeft in Saoedi-Arabië. Maar, dan komt het aan op de laatste race, maar dat dacht ik sowieso al. Dan ben ik heel benieuwd wat daar in Abu Dhabi gaat gebeuren."

"Maar laten we eerst maar dit weekend afwerken en zien waar iedereen eindigt en hoe iedereen er voor staat. Misschien gebeuren er allemaal rare dingen en wordt Max in een keer kampioen, misschien gebeuren er wel rare dingen en staat Hamilton er opeens voor."

We mogen trots zijn dat we in Nederland iemand als Verstappen hebben

- Giedo van der Garde

Trots op Verstappen

Gevraagd of Verstappen slapeloze nachten heeft van de titelstrijd, wuift Van der Garde die suggestie meteen weg. "Nee! Hij is super geconcentreerd. Hij weet wat hij moet doen. Hij heeft een doel om te halen en daar ligt de focus vol op. Natuurlijk komen er andere spanningen bij kijken, maar dat kan hij prima hebben."

"Het team zal ook volledig achter hem staan en uiteindelijk moeten we niet vergeten dat hij een superseizoen heeft gedraaid en het maximale uit de auto en zijn team heeft gehaald. We mogen gewoon heel erg trots zijn dat we in Nederland zo iemand als Verstappen hebben die voor de titel kan vechten."

Na de titelstrijd van Verstappen en Hamilton gaan we een nieuw F1-tijdperk in, met compleet nieuwe auto's in 2022. Garanties zijn er dus niet dat Verstappen volgend seizoen en de daaropvolgende jaren weer een gooi kan doen naar de titel. Kan het zomaar zijn laatste kans zijn? De coureur van Racing Team Nederland wil daar in ieder geval helemaal nog niet aan denken.

"Ja, maar goed, laten we eerst naar dit jaar kijken. Volgend jaar is volgend jaar en dan worden de kaarten weer opnieuw geschud. Misschien zijn er andere teams die opstaan, of zien we weer hetzelfde beeld als vorig jaar. Laten we eerst dit jaar afwachten!"

Ook interessant:

Doornbos: "Verstappen zal tot het uiterste gaan voor de wereldtitel"

Terwijl de titelstrijd in volle gang is, bekijkt Robert Doornbos het intense gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. In onderstaande video praat de oud-coureur over de titelkansen van de Nederlander én over de bijzondere Red Bull- en Verstappen expositie die nu te zien is in Breda!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten