© TonTrans Dakar

Nieuwsoverzicht

Van Genugten onzichtbaar naar plek twee, Nikolaev wint eerste Dakar-rit

07 jan. 22:25 René Oudman 1 reacties
Lange tijd had niemand door waar de derde Iveco van Team De Rooy precies reed: dat Gerard de Rooy en Federico Villagra meestreden om de dagzege was duidelijk en dat ze deze aan Eduard Nikolaev gingen verliezen stiekem ook, maar waar Ton van Genugten precies was?

De live-timing van de Dakar-deelnemers was eigenlijk gedurende de hele openingsdag al in de war. Transponders kwamen niet door, rijders stonden pardoes tussen de eindrangschikking zonder dat er ooit waypointtijden door waren gegeven, et cetera. Het overkwam ook team Van Genugten: waar vrijwel iedereen de ogen had gericht op zijn teammaten, stond de 35-jarige bij het sluiten van de markt ineens op plek twee.

Slechts achttien seconden kwam Van Genugten tekort om gelijk op dag één een mooie stunt te leveren. Kamaz' kopman en regerend titelhouder Eduard Nikolaev had de special stage van maandag, die 84 kilometer 'kort' was, in één uur, negen minuten en vijf seconden af weten te raffelen. Villagra leek de beste Iveco-trucker te worden toen hij na een fabelachtig slotstuk het gat met Nikolaev op 53 seconden wist te houden, maar toen was daar pardoes Van Genugten.

Door Villagras eindschot zat er voor kopman De Rooy niet meer in dan een vierde plaats, de Sonnenaar leverde één en driekwart minuut in ten opzichte van zijn grote rivaal Nikolaev. Achter De Rooy eindigden Dmitry Sotnikov en Airat Mardeev op plek vijf en zes, de Tatra van Ales Loprais stond na ruim een uur racen door de Peruviaanse woestijn op plaats zeven. Martin van den Brink kende een lastige opening van zijn special stage, maar wist de stuntelende Siarhei Viazovich uiteindelijk achter zich te houden.

# Naam Verschil
1 Eduard Nikolaev 1 uur, 9 minuten en 5 seconden
2 Ton van Genugten + 0 minuten en 18 seconden
3 Federico Villagra + 0:53
4 Gerard de Rooy + 1:44
5 Dmitry Sotnikov + 3:33
6 Andrey Karginov + 3:49
7 Airat Mardeev + 4:02
8 Ales Loprais + 5:44
9 Aliaksei Vishneuski + 6:08
10 Martin Soltys + 6:33

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen