Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Van Genugten onzichtbaar naar plek twee, Nikolaev wint eerste Dakar-rit

Lange tijd had niemand door waar de derde Iveco van Team De Rooy precies reed: dat Gerard de Rooy en Federico Villagra meestreden om de dagzege was duidelijk en dat ze deze aan Eduard Nikolaev gingen verliezen stiekem ook, maar waar Ton van Genugten precies was?

De live-timing van de Dakar-deelnemers was eigenlijk gedurende de hele openingsdag al in de war. Transponders kwamen niet door, rijders stonden pardoes tussen de eindrangschikking zonder dat er ooit waypointtijden door waren gegeven, et cetera. Het overkwam ook team Van Genugten: waar vrijwel iedereen de ogen had gericht op zijn teammaten, stond de 35-jarige bij het sluiten van de markt ineens op plek twee.

Slechts achttien seconden kwam Van Genugten tekort om gelijk op dag één een mooie stunt te leveren. Kamaz' kopman en regerend titelhouder Eduard Nikolaev had de special stage van maandag, die 84 kilometer 'kort' was, in één uur, negen minuten en vijf seconden af weten te raffelen. Villagra leek de beste Iveco-trucker te worden toen hij na een fabelachtig slotstuk het gat met Nikolaev op 53 seconden wist te houden, maar toen was daar pardoes Van Genugten.

Door Villagras eindschot zat er voor kopman De Rooy niet meer in dan een vierde plaats, de Sonnenaar leverde één en driekwart minuut in ten opzichte van zijn grote rivaal Nikolaev. Achter De Rooy eindigden Dmitry Sotnikov en Airat Mardeev op plek vijf en zes, de Tatra van Ales Loprais stond na ruim een uur racen door de Peruviaanse woestijn op plaats zeven. Martin van den Brink kende een lastige opening van zijn special stage, maar wist de stuntelende Siarhei Viazovich uiteindelijk achter zich te houden.

# Naam Verschil
1 Eduard Nikolaev 1 uur, 9 minuten en 5 seconden
2 Ton van Genugten + 0 minuten en 18 seconden
3 Federico Villagra + 0:53
4 Gerard de Rooy + 1:44
5 Dmitry Sotnikov + 3:33
6 Andrey Karginov + 3:49
7 Airat Mardeev + 4:02
8 Ales Loprais + 5:44
9 Aliaksei Vishneuski + 6:08
10 Martin Soltys + 6:33

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China