Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

Van Kalmthout mist volgende IndyCar-race na fietsongeval

Rinus 'Veekay' van Kalmthout is komend weekend niet van de partij tijdens de IndyCar-race op het prachtige circuit van Road America. De coureur van Ed Carpenter Racing was betrokken bij een fietsongeluk en na diens operatie krijgt hij geen toestemming om te racen.

VeeKay Detroit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar

Afgelopen maandag raakte Rinus 'Veekay' van Kalmthout betrokken bij een ongeval tijdens een fietstocht. Gisteren meldden we al dat de onfortuinlijke coureur daarbij een blessure aan zijn sleutelbeen heeft opgelopen. Het was toen nog niet bekend of zijn raceweekend op Road America in gevaar kwam.

Inmiddels echter weten we meer. Van Kalmthout is succesvol geopereerd aan zijn linker sleutelbeen, maar heeft geen toestemming gekregen om komend weekend mee te doen. Hij zal bij Ed Carpenter Racing worden vervangen door zijn voormalig Indy Lights-rivaal Oliver Askew.

Of Veekay ook de daaropvolgende race op Mid-Ohio, gepland voor het weekend van 4 juli, moet missen, is nog onduidelijk. Veekay geeft zelf aan alles in het werk te willen stellen om van de partij te zijn, maar in de aanloop naar dat raceweekend zal de gezondheidssituatie van Veekay opnieuw worden geëvalueerd.

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in