Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verlamde IndyCar-coureur racet twee jaar na verschrikkelijke crash weer tegen collega's

Voor Robert Wickens, de IndyCar-coureur die tijdens een verschrikkelijke crash in 2018 verlamd raakte, is deze zaterdag een bijzondere dag.

Op 19 augustus 2018 ging het helemaal mis voor IndyCar-coureur Robert Wickens, die bij een huiveringwekkende crash op de Pocono Raceway zwaar gewond raakte. De Canadees raakte verlamd vanaf de borst naar beneden en werkte het afgelopen anderhalf jaar kei- en keihard aan zijn herstel. Tekst gaat verder onder de post

BpYJKb-HmBj

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Robert Wickens (@robertwickens) op 25 Okt 2018 om 6:06 (PDT)

Dat herstel gaat langzaam, heel langzaam, maar het afgelopen anderhalf jaar kende hij wel enkele mijlpaaltjes. Zo zette hij na een half jaar weer voorzichtig zijn eerste stapjes en gaf zo'n dertien maanden na zijn crash het ja-woord aan zijn geliefde en danste met haar tijdens de bruiloft. Tekst gaat verder onder de posts

BupKlL1nC3y

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Robert Wickens (@robertwickens) op 5 Mrt 2019 om 2:22 (PST)

B3HkD5QHkHv

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Robert Wickens (@robertwickens) op 2 Okt 2019 om 7:01 (PDT)

Wickens is nog steeds volop bezig met zijn herstel, en of hij ooit weer volledig de oude wordt, is nog maar de zeer de vraag. Deze zaterdag breekt echter wederom een bijzonder moment aan voor de Canadees. Vanwege het coronavirus is er namelijk ook in de Verenigde Staten een streep gegaan door het begin van het IndyCar-seizoen en is er een virtueel IndyCar-kampioenschap opgezet, waarin de IndyCar-coureurs het alsnog tegen elkaar op kunnen nemen zolang er niet op het echte asfalt wordt geracet. Na een oproep van Wickens, die maar al te graag mee wilde doen, kwam de Amerikaanse racewereld samen en werd er binnen een mum van tijd een speciaal voor hem aangepaste simulator in elkaar gezet. Daarin neemt de IndyCar-coureur het zaterdag voor het eerst sinds die noodlottige zondag in augustus 2018 op tegen zijn IndyCar-collega's. Succes Robert!

B-ihe6THNtt

Dit bericht bekijken op Instagram I’m getting back into a race car...virtually! Can’t wait to race in the official @indycar esports event on @iracingofficial tomorrow at 2:30 PM EST. The best part is that it’s going to be televised on @nbcsports and on @sportsnet for all you Canadians! I can’t thank these guys enough for helping me get everything sorted. @simcraft @sparco_official @arrowmclarensp @arrowelectronics @aero_paint @maxpapis I’ll also be doing a live-stream on Facebook during the race if you’re interested in checking that out. See everyone on the track tomorrow! #indycar #iracing #arrowmclarensp #simcraft #simulator #rw6 #iraceforamsp #indycarchallenge Een bericht gedeeld door Robert Wickens (@robertwickens) op 3 Apr 2020 om 6:04 (PDT)

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'