Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Verraste Bottas krijgt te maken met opvallende nieuwkomer

Valtteri Bottas krijgt bij de Grand Prix van Miami te maken met een gloednieuwe race-engineer. De Fin geeft een opvallend antwoord als hem daar naar wordt gevraagd tijdens de persconferentie op de donderdag voor het raceweekend.

XPB 1272219 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-seizoen 2024 is duidelijk nog niet een succes voor Valtteri Bottas. De Fin heeft nog geen enkel punt gepakt in de eerste vijf races van het jaar en hij vindt alleen Logan Sargeant achter zich in het kampioenschap bij de coureurs. En dan krijgt Bottas ook nog te maken met een nieuwe race-engineer. Steven Petrik, die eerder bij Ferrari werkte, vervangt namelijk Alex Chan als race-engineer. Al is de Fin daar niet heel erg over te spreken.

Wanneer er tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Miami aan Bottas wordt gevraagd wat de reden is achter de verandering, reageert hij als volgt. "Ik denk dat dat meer een vraag voor het team is", zo antwoordt de tienvoudig racewinnaar cryptisch tegenover onder meer RacingNews365. "Het was nogal een plotselinge verandering. En het is natuurlijk een sprintweekend, dus het zal niet makkelijk worden om met iemand nieuws te werken. Maar hij krijgt ook veel steun", aldus de Fin.

Dan krijgt Bottas de vraag of hij zijn zegen heeft gegeven voor deze verandering. Daar moet hij even over nadenken. "Ik denk dat het deel uitmaakt van de wederopbouw van het team. Er gaan wat mensen weg en er komen wat mensen bij. Dat ligt niet in mijn handen en ik neem die beslissingen niet", zo sluit de Fin af. Stake F1 Team laat desgevraagd weten dat deze verandering 'deel uitmaakt van bredere veranderingen'.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco