Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Razendsnelle Verstappen verpulvert concurrentie in kwalificatie GP Saoedi-Arabië

Max Verstappen heeft de poleposition gepakt voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Red Bull-coureur was verreweg de snelste in Q3 en liet zo zien wie de sterkste is.

Verstappen Saudi quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Terwijl in de paddock het nieuws over een mogelijke schorsing voor Helmut Marko doorsijpelde, werd de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië verreden. Max Verstappen was in twee van de drie vrije trainingen de snelste coureur en gaf ook in Q1 een statement af. In zijn eerste run zette de Nederlander zijn Red Bull namelijk op de eerste plaats.

Ondertussen was Oliver Bearman opnieuw indruk aan het maken. De achttienjarige vervanger van Carlos Sainz stond na twee snelle rondes op de achtste plaats en wist op knappe wijze Q2 te bereiken. 'Teamgenoot' Charles Leclerc was ook snel en nam de eerste plaats even over van Verstappen. De regerend wereldkampioen pareerde echter meteen en sloot Q1 als snelste af.

Guanyu Zhou was de pechvogel van de dag. De Chinees crashte in de derde vrije training en leek de kwalificatie te moeten missen, maar zijn monteurs kregen het voor elkaar om hem twee minuten voor de finishvlag naar buiten te sturen. De outlap van Zhou duurde echter te lang, waardoor hij geen rondetijd kon neerzetten. Ook Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Pierre Gasly en Logan Sargeant werden uitgeschakeld in Q1.

Uitslag Kwalificatie - Saoedi-Arabië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 en Q3

In Q2 ging het gelijk mis voor Nico Hulkenberg. De Haas-coureur had geen vermogen en moest de auto naast de baan parkeren. Een rode vlag was het onvermijdelijke gevolg, maar al vrij snel sprongen de lichten weer op groen. Alleen de Mercedes- en McLaren-coureurs hadden op dat moment een tijd op de klokken gezet.

Verstappen moest dus nog even aanzetten en deed dat met verve. De Red Bull-coureur stond opnieuw bovenaan en hield Fernando Alonso en Leclerc achter zich. Voor Bearman was een plaats in Q3 nipt te hoog gegrepen. De Brit eindigde op de elfde plaats, terwijl Alex Albon, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo en Hulkenberg ook strandden.

Daarna barstte de strijd om poleposition los in Q3. Alhoewel, een strijd was het eigenlijk niet. Verstappen zette in zijn eerste run een 1:27.4 neer en was maar liefst drie tienden sneller dan teamgenoot Sergio Perez. Alonso stond op de derde plaats, maar werd verslagen door Leclerc, die ook nog eens Perez zijn hielen liet zien. Er stond alleen geen maat op Verstappen, die niet eens hoefde te verbeteren.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training