Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

Verstappen als enige in het spoor van Mercedes tijdens derde training Silverstone

De derde en laatste vrije training voor de Britse Grand Prix mondde uit in een 'gevecht' tussen de Mercedessen en Max Verstappen. De Nederlander wist als enige in de buurt te blijven van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Cotentpool

De hitte van vrijdag had plaatsgemaakt voor zomerse temperaturen van rond de 20 graden. Het betekende dat de teams een flinke uitdaging wachtte om de afstelling van de auto's hierop aan te passen. Mercedes, dat blij was met het koelere weer, deelde direct de lakens uit in de derde vrije training.

Lewis Hamilton klokte op de zachte band de eerste 1.26-er van het weekend, voor teamgenoot Valtteri Bottas. Het was lang wachten op Max Verstappen, die pas halverwege de sessie met zijn Red Bull op de baan kwam. Alexander Albon stond lange tijd in de pitbox, met elektronische problemen.

Uitslag Derde vrije training - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het gat tussen de Mercedessen en de rest van het veld bedroeg na de eerste run bijna een volle seconde, maar Max Verstappen wist zich naar de derde tijd te rijden op een halve seconde. Het tijdverlies liep hij op in de tweede en derde sector. Achter de Nederlander was wederom een gat van een halve seconde naar de beide Racing Points, waarbij Nico Hulkenberg verrassend snel het tempo van Lance Stroll wist te evenaren.

Verstappen wist in zijn derde vliegende ronde het tempo nog verder op te voeren en naderde Hamilton tot op twee tienden. Het was Lando Norris die zijn McLaren in het gapende gat tussen Verstappen en de rest van het veld positioneerde op vier tienden van Hamiltons tijd.

Dat het nog aanzienlijk harder kon werd in de slotfase van de derde training duidelijk. De tijden tot dat moment lagen nog ruim een seconde boven de poletijd van 2019. Bottas dook als eerste de 1.25 in, op het moment dat Albon eindelijk de baan op kon met nog een kwartier te gaan. De Brit maakte in zijn eerste snelle run een fout en kwam niet verder dan de zeventiende tijd. Zijn tijd werd zelfs nog geschrapt omdat hij buiten de baan geraakte. Uiteindelijk eindigde hij de sessie op een teleurstellende dertiende positie.

Hamilton en Verstappen gaven elkaar weinig toe en klokten de tweede en derde tijd. De Nederlander gaf daarbij drie tienden toe op Bottas. Achter het drietal was Stroll op zeven tienden de naaste belager.

Bij Ferrari waren de problemen nog altijd niet voorbij. Sebastian Vettel kende diverse problemen, waaronder wederom 'een los onderdeel' in zijn auto. Op vrijdag werd de Duitser al achtervolgd door technisch malheur. Vettel eindigde de sessie als veertiende, Charles Leclerc als zesde.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2020

Wie wint de GP van Groot-Brittannië 2020?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024