Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen begrijpt klaagzang over dominantie niet

Je hebt dominantie en je hebt dominantie. Red Bull is dit seizoen ongenaakbaar in de Formule 1 en regelmatig duiken geluiden op om hier iets tegen te doen. Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen snapt dit niet.

Een machtiger seizoen dan wat Red Bull heeft dit jaar kan bijna niet. Het team heeft tot nu toe in het 2023-seizoen tien van de tien GP's gewonnen en Max Verstappen heeft acht van die tien races op zijn naam mogen schrijven. De Nederlander is op weg naar zijn derde wereldkampioenschap, maar dat zijn er nog lang niet zoveel als die van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

En toch beginnen sommige Formule 1-fans gefrustreerd te raken omdat er bijna geen gevechten meer zijn voor de overwinning. In een interview met Channel 4 geeft de Nederlander aan dat hij echt niet de enige is die langdurige dominantie heeft mogen ervaren: "Aan het einde van de dag blijft het Formule 1. Het is vaker gebeurd in de sport. In het verleden zie je maar één of twee seizoenen waarbij er meerdere teams voor het kampioenschap vochten. Dat is ontzettend zeldzaam in deze sport."

"Kijk naar twintig jaar geleden"

De regerend wereldkampioen merkt op dat de Formule 1 en de FIA bezig zijn om de verschillen tussen de teams kleiner te maken: "Met de nieuwe reglementen proberen we echt het veld dichter bij elkaar te krijgen. En ik denk ook, als je kijkt naar twintig jaar geleden, dat het veld al vele malen dichter bij elkaar zit dan toen. Het gaat er ook om dat je professioneel bent en wij leveren goed werk. Het gaat erom dat je probeert geen fouten te maken, en die proberen we gedurende het raceweekend echt te elimineren."

Soms wordt er volgens de Nederlander nog wel eens vergeten waar het team van Red Bull vandaan komt. Na vier dominante jaren met Sebastian Vettel, viel het team terug in een gat waar lastig uit te komen viel. "Maar we gaven nooit op, en we bleven vechten om te proberen weer terug aan de top te komen. En daar zijn we nu. En nu willen we hier blijven, omdat we ook weten hoe het voelt om niet bovenaan te staan", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

24 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten