Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen blijft op zijn hoede voor Mercedes: "Gaat niet elke keer zo zijn"

Max Verstappen is tevreden met de tweede startplaats voor de Grand Prix van Bahrein. De regerend wereldkampioen denkt de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari, maar kijkt ook naar Mercedes.

In een spannende slotfase van de kwalificatie in Bahrein kwam Max Verstappen net wat tekort voor poleposition. Charles Leclerc zal de eerste Grand Prix van het seizoen starten vanaf pole, met de regerend wereldkampioen naast zich op de eerste startrij. "In Q3 kwam het net niet lekker samen", legt hij uit aan een selecte groep met Nederlandse media, waaronder RacingNews365 . "Overstuur, onderstuur, nét op de momenten dat je eigenlijk op het gas wil gaan. Ik zag aan mijn delta ook telkens dat ik een tiende of een halve tiende verloor, maar uiteindelijk werd ik wel tweede. Het is een goed begin voor ons. Uiteindelijk draait het om morgen." Op zondag hoopt Verstappen terug te kunnen slaan: "Ik denk dat we een goede auto hebben voor in de race."

Ferrari volgens Verstappen de favoriet van het weekend

Met de Ferrari-bolides op P1 en P3 moet Verstappen toegeven dat de Italiaanse renstal het erg goed voor elkaar heeft. "Als je naar het hele weekend kijkt, dan is het wel Ferrari", antwoordt hij dan ook als hem gevraagd wordt wie nu de favoriet is. "Niet alleen op het gebied van de motor, want ze kunnen prima de bochten door. Al gaan ze duidelijk ook goed op het rechte stuk." "Toch denk ik dat we een goede kans maken", aldus Verstappen, die niet alleen naar Ferrari kijkt. Na een teleurstellende kwalificatie van Mercedes waarschuwt hij dat de Duitse renstal snel terug kan slaan. "We moeten nu blijven doorontwikkelen en leren van elk weekend, want het gaat niet elke keer zo zijn."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'