Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen boos op Hamilton: "Als je mij verziekt, dan verziek ik jou ook"

Max Verstappen en Lewis Hamilton reden elkaar zaterdag tijdens de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten bijna in de wielen. Tijdens de kwalificatie liet de Red Bull-coureur al weten niet blij te zijn met zijn rivaal. Na afloop van de sessie was de boosheid nog niet gezakt.

Verstappen VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen geeft na afloop van de kwalificatie uitleg over het incident met Lewis Hamilton in Q2. Daarbij raakten de twee coureurs elkaar bijna, bij het passeren van Daniil Kvyat. Verstappen is niet te spreken over het gedrag van de Mercedes-coureur.

"We waren ons aan het klaarmaken voor onze run in Q2. Een aantal coureurs, waaronder Sebastian Vettel, Kvyat, Daniel Ricciardo en ik, was aan het afremmen om een line up te vormen om aan onze runs te beginnen. Iedereen respecteerde elkaar, maar Hamilton kwam me voorbij, dus wilde ik mijn plaats terugveroveren."

"Weet je wat het is, iedereen accepteert op een gegeven ogenblik dat iemand voor hem rijdt en dan blijf je daar achter rijden. Lewis interesseert dat niets. Ik weet niet wat het is, arrogantie?", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport. "Als je mij verziekt, dan verziek ik jou ook. Dus toen kreeg hij hem natuurlijk terug."

"Gelukkig was het niet in Q3 en had ik mijn tijd al neergezet, maar dit moet je niet doen. Daar is uiteindelijk niemand blij mee."

Verstappen start de race zondag als derde, twee posities voor Hamilton. Beide coureur kwamen bij de vorige Grand Prix, in Mexico, met elkaar in aanraking in de eerste bochtencombinatie.

"Max Verstappen naar het podium in de VS". Luister nu de nieuwe F1-podcast van RacingNews365 met Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen