Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Dat gebeurt er als Hamilton en ik elkaar tegenkomen"

Max Verstappen en Lewis Hamilton geven elkaar op de baan weinig ruimte, misschien wat minder dan ze aan andere coureurs geven. Dat geeft ook Max toe.

Verstappen Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een zenuwslopend gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021 zag het er dit seizoen heel anders uit. Daar waar de Nederlander wederom vooraan kon strijden om de titel bleef Hamilton lang onzichtbaar, nadat Mercedes een tegenvallende bolide had gebouwd.

Aan het einde van het jaar ging het wat beter met de W13 van Hamilton en teamgenoot George Russell, waarna ze toch weer enigszins de strijd aan konden gaan met Verstappen en Sergio Perez. In Brazilië kende Mercedes haar beste weekend en meteen resulteerde dit in een touche tussen Verstappen en zijn 'aartsrivaal'.

F1-coureurs afhankelijk van hun bolides

Althans. Aartsrivaal? Is dat een goede benaming? Die vraag legt Viaplay voor aan Verstappen tijdens een uitgebreid eindejaarsinterview. Vindt Verstappen het jammer dat Lewis dit jaar weinig in kon brengen vanwege zijn tegenvallende bolide? "Ik heb daar nooit echt zoveel moeite mee", laat Max weten.

"Iedereen die in een F1-bolide zit, die kan normaal gezien best wel sturen. Daarna ben je heel afhankelijk van je bolide om echt te kunnen presteren. Over het algemeen had Mercedes dit jaar niet de auto om mee te doen voor de overwinning. Natuurlijk mis je de rivaliteit dit seizoen soms, maar aan de andere kant vond ik het ook best wel prima dat het zo liep."

Weinig ruimte

Toch kwamen de twee in Sao Paulo met elkaar in aanraking. Verstappen probeerde bij de start buitenom te gaan bij Lewis, waarna Hamilton in bocht twee de deur dichtgooide en Max zijn voorvleugel kapot reed op de Mercedes. De Brit gooide volgens sommigen zo zelf zijn eigen glazen in, want uiteindelijk was het teamgenoot George Russell die de race won.

Verstappen heeft gemengde gevoelens bij zijn strijd met Hamilton. Hij merkt ook op dat het vaker niet dan wel goed gaat als ze elkaar op de baan tegenkomen. Hij krijgt de vraag voorgelegd: wat gebeurt er dan precies? "Dan is er weinig ruimte", grinnikt hij. "Aan de ene kant is het jammer dat we elkaar weinig ruimte gunnen, maar aan de andere kant hoort dat er ook bij."

"Het is natuurlijk niet altijd het geval", vervolgt de Red Bull-coureur. "Want in Austin ging het bijvoorbeeld wel goed. Het zijn van dit soort momentopnames waarbij het soms wel en soms niet goed gaat. Het hoort erbij!"

Wordt er volgend jaar weer onderling gestreden? "Het is moeilijk te zeggen welk team er op weg naar 2023 veel tijd gaat winnen", aldus de tweevoudig kampioen kort maar bondig.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend