Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Dat kan De Vries wel gaan helpen, ja"

Max Verstappen vindt 't maar wat mooi dat volgend jaar in de persoon van Nyck de Vries een tweede Nederlander op de Formule 1-grid staat. Een rookie? Ja, maar ergens ook weer niet, weet Verstappen.

De Vries Verstappen Monza 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Nyck de Vries zal 28 jaar oud zijn als hij over anderhalve maand aan de start staat van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Hij mag gerust een late debutant genoemd worden, maar is dat een nadeel? Max Verstappen, die De Vries het perfecte duwtje in de rug gaf op weg naar een AlphaTauri-contract, denkt juist dat het een voordeel kan zijn. De ervaring die hij reeds in andere klassen en als Mercedes-testcoureur heeft opgedaan, kunnen hem volgens de kampioen juist verder helpen.

"Hij heeft in zijn leven en in andere kampioenschappen al situaties meegemaakt die je ook in de Formule 1 op je pad kunt treffen. En als je al ooit in een vergelijkbare situatie hebt gezeten, wordt het wellicht makkelijker om daar mee om te gaan als er opnieuw mee te maken krijgt", zo wordt Verstappen geciteerd door Motorsport.com.

Overigens wil Verstappen daarmee niet zeggen dat er meteen wonderen verwacht moeten worden van De Vries: "Net zoals iedereen zal ook hij in het begin even moeten wennen aan de Formule 1", aldus Verstappen, die verwacht dat hij zich snel zal aanpassen aan zijn nieuwe auto.

"Hij weet perfect hoe met een raceauto om te gaan en volgens mij voelt hij de auto ook altijd goed aan. Dat is ook wat AlphaTauri nodig heeft na het verlies van Pierre Gasly. Ze hebben weer iemand nodig met ervaring. Iemand die in kan stappen en het team van daaruit in de goede richting kan leiden."

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Max Verstappen

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Max Verstappen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez