Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen deelt plannen voor oprichten eigen raceteam

Max Verstappen is achter de schermen druk in de weer met het opzetten van zijn eigen raceteam. Hij mikt op 2025.

Max Verstappen heeft de ambitie al eens uitgesproken en met Verstappen.com Racing ondersteunt hij ook al coureurs in andere raceklassen, maar nu gaat hij ook echter zijn eigen raceteam oprichten. Dat onthult de Red Bull-coureur in gesprek met FORMULE 1 Magazine.

De tweevoudig Formule 1-kampioen gaat er voor de volle honderd procent voor: "Het uiteindelijke doel is wel om een eigen raceteam op te zetten. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Ik wil winnen, ook hiermee. En het gaat erom dat ik een opstap kan creëren vanuit het sim-racen naarde GT3. Dus dat je niet alleen via het karten in de autosport kunt belanden, want dat kost heel veel geld op dit moment."

Verstappen mikt op 2025 voor het debuut van zijn eigen team: "Daar zijn we op dit moment druk mee bezig. De eerstvolgende stap is een eigen GT3-team. Komend jaar is best wel krap, maar ik wil het wel zo snel mogelijk. Een GT3-team in 2025, dat zou moeten kunnen passen. Met minimaal twee auto’s dan. We zijn volop bezig. De fase van het plannen maken is voorbij, we zitten al in de actiemodus."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken