Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen een van de grootste pechvogels van 2020

Als de lijst met uitvalbeurten in 2020 erbij wordt gepakt, staat Verstappen ver bovenaan, te ver. De grote concurrent is daarentegen als enige team feilloos.

Verstappen helm
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Een uitvalbeurt tijdens een Grand Prix. Voor een Formule 1-coureur is dat het slechtste wat hem kan overkomen. Het hele weekend werkt hij toe naar die zondagmiddag, en als het dan fout gaat, dan is dat enorm frustrerend. Dat maakte ook Max Verstappen dit seizoen al drie keer mee, waarmee hij tot de coureurs hoort met de meeste uitvalbeurten.

Inmiddels hebben we tien races achter de rug en zijn er nog zeven te gaan. Eén coureur spant de kroon als het aankomt op uitvalbeurten. Haas-coureur Kevin Magnussen liep namelijk al vijf keer tegen problemen aan. Zo was hij onder andere betrokken bij de megacrash op Mugello, viel hij door technische problemen uit op Monza en tikte Albon hem in Groot-Brittannië uit de race.

Achter Magnussen vinden we vier coureurs terug met drie uitvalbeurten. Max Verstappen verloor drie keer de kans op een goed aantal punten, drie keer door toedoen van technische problemen met zijn Honda-krachtbron. Ook Lance Stroll verloor veel kostbare punten. Een sputterende motor (Oostenrijk), een klapband (Mugello) en een tik van Charles Leclerc (Rusland) kostte hem waarschijnlijk drie keer een handvol punten.

Als we het dan toch over Leclerc hebben, de Ferrari-coureur is de derde coureur die al drie keer uitviel dit seizoen. Zijn crash met teamgenoot Sebastian Vettel in Oostenrijk staat ongetwijfeld nog steeds in het geheugen van iedereen bij Ferrari gegrift. In Barcelona viel hij uit door een probleem met zijn motor. Tot slot viel Sainz twee keer uit door een crash (Mugello en Rusland) en kon hij in België niet aan de race beginnen door een probleem met zijn motor.

Slechts vier coureurs haalden dit seizoen tien keer de finish. Beide Mercedes-mannen, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, maar ook Lando Norris (McLaren) en Sergio Perez (Racing Point), al viel de auto van Perez wel een keer uit toen deze werd bestuurd door Nico Hulkenberg. Check het volledige overzicht hieronder.

Bij de teams is het duidelijk dat Mercedes de zaakjes goed op orde heeft. Na enkele races hoorden we wat geklaag over betrouwbaarheidsprobleempjes, maar het team van Hamilton en Bottas is met 0 uitvalbeurten heel goed bezig. In negatieve zin spannen Haas, Ferrari, Red Bull en AlphaTauri de kroon.

De pechvogels van 2020 na tien races

Coureur Team Uitvalbeurten
Magnussen Haas 5
Verstappen Red Bull 3
Leclerc Ferrari 3
Stroll Racing Point 3
Sainz McLaren 3 (1x DNS)
Gasly AlphaTauri 2
Ocon Renault 2
Kvyat AlphaTauri 2
Russell Williams 2
Giovinazzi Alfa Romeo 2
Vettel Ferrari 2
Grosjean Haas 1
Albon Red Bull 1
Raikkonen Alfa Romeo 1
Latifi Williams 1
Ricciardo Renault 1
Hulkenberg* Racing Point 1 (DNS)
Hamilton Mercedes 0
Bottas Mercedes 0
Norris McLaren 0
Perez* Racing Point 0

Teams met meeste uitvalbeurten

Team Uitvalbeurten
Haas 6
Ferrari 5
Red Bull 4
AlphaTauri 4
Racing Point 4 (1 DNS)
Renault 3
Alfa Romeo 3
Williams 3
McLaren 3 (1 DNS)
Mercedes 0

Alles over het onverwachte podium van Max Verstappen in Rusland, de bijzondere straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training