Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen een van grootste pechvogels van het Formule 1-seizoen

Max Verstappen wist dit jaar tijdens elke race die hij finishte, op één na, op het podium te eindigen. Hij had echter veel pech, waardoor hij uiteindelijk niet in aanmerking kwam voor de tweede plaats in het kampioenschap. Samen met Kevin Magnussen en Lance Stroll behoorde hij tot de grootste pechvogels van het jaar.

Verstappen Boos
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Vroeger was het een van de normaalste zaken om vaak uit te vallen tijdens een seizoen. De Formule 1-motoren werden tot het uiterste gedreven en een ploffende krachtbron hoorde er dan ook gewoon bij. Tegenwoordig komen technische problemen minder voor, maar dat wil niet zeggen dat uitvalbeurten niet meer voor kunnen komen.

Dit jaar waren er ook vele crashes, waardoor DNFs elke race wel voorkwamen. Tijdens geen enkele Grand Prix kwamen in 2020 alle twintig coureurs aan de finish. Van de zeventien races wist Kevin Magnussen slechtst tien keer de finish te halen. Wel zeven keer viel hij dit jaar uit, waarmee hij de grootste pechvogel is.

Hij wordt gevolgd door Max Verstappen. De Nederlander viel in Oostenrijker, Italië en Mugello uit door motorgerelateerde problemen. In Imola werd hij genekt door een ploffende band en in Sakhir door een overenthousiaste Leclerc. Daardoor haalde hij slechts bij twaalf races de finish, al wist hij wel elf keer op het podium te staan.

Ook Lance Stroll was niet heel gelukkig. Hij viel vijf keer uit en moest ook één keer verstek laten gaan vanwege een coronabesmetting. Ook Sergio Perez, Romain Grosjean en Lewis Hamilton misten dit jaar een of meerdere races. Hamilton wist in elke race die hij begon de eindstreep te halen, waarbij hij slechts twee keer naast het podium viel.

Ook Valtteri Bottas, Lando Norris, Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo deden het goed en vielen slechts één maal uit. Check het volledige overzicht van de uitvalbeurten in 2020 hieronder. Tussen haakjes staat het aantal races dat vier coureurs misten vanwege uitzonderlijke omstandigheden.

Aantal uitvalbeurten in 2020

Coureur Team Aantal uitvalbeurten
Magnussen Haas 7
Verstappen Red Bull 5
Stroll* Racing Point 5 (+1 door corona)
Leclerc Ferrari 4
Ocon Renault 4
Russell Williams 4
Grosjean* Haas 3 (+2 na blessure)
Sainz McLaren 3
Gasly AlphaTauri 3
Giovinazzi Alfa Romeo 3
Latifi Williams 3
Perez* Racing Point 2 (+2 door corona)
Vettel Ferrari 2
Albon Red Bull 2
Kvyat AlphaTauri 2
Norris McLaren 1
Ricciardo Renault 1
Raikkonen Alfa Romeo 1
Bottas Mercedes 1
Hamilton* Mercedes 0 (+1 door corona)

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"