Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen en co krijgen binnenkort een nieuwe, spectaculaire camera op de auto

Er komt voorlopig geen nieuwe puntentelling in de Formule 1, maar de F1 Commission heeft wel over een ander voorstel goedgekeurd. Er komt namelijk een nieuwe camera op de auto.

Verstappen China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De volgers van de Formule 1 kunnen tegenwoordig via allerlei camera's de koningsklasse van de autosport volgen. Het is zelfs mogelijk om letterlijk in de helm mee te kijken naar de verrichtingen van de coureurs en zo kun je echt zien wat ze allemaal meemaken en hoe bepaalde bochten lopen.

Maar de beleving kan nog beter volgens de Formule 1 en daarom wordt er een nieuwe camera geïntroduceerd. We kennen al de camera achterop de auto, die de gevechten goed in beeld kan brengen, maar daar komt zeer binnenkort een nieuw technisch snufje bij. Het gaat namelijk om een naar achteren gerichte camera, waardoor de impact wordt vergroot wat betreft hoe dicht de achtervolgers op de desbetreffende auto rijden.

"Onze huidige achteruitkijkcamera is goed, maar hij zit in het midden van de auto. Je krijgt dus niet het effect we hebben in de Porsche Supercup, waar je twee auto's heel dicht achter elkaar ziet rijden", zo legde Director of Broadcast and Media van de Formule 1, Dean Locke, uit aan Autosport.

De fans moeten nog even wachten op de camera, want die wordt pas tijdens de Grand Prix van Spanje geïntroduceerd. Die race vindt plaats in het weekend van 22 en 23 juni.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'