Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Red Bull nog niet heel succesvol in Frankrijk

In Frankrijk zal Red Bull met niets minder genoegen nemen dan de overwinning, maar daarbij hoeft het niet te vertrouwen op de resultaten uit het verleden. Het team was namelijk niet bepaald succesvol in Frankrijk, alleen Verstappen hield de eer nog hoog.

Verstappen France podium 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Toen Red Bull in de Formule 1 kwam stond de Franse Grand Prix nog vast op het programma. Op weg naar haar gloriejaren wist Red Bull niet te imponeren. Destijds werd er nog geracet op Magny-Cours en kwam de Oostenrijkse renstal in de jaren 2005 tot en met 2008 niet verder dan de zesde plaats, in 2008. Check hieronder het overzicht met de Red Bull-prestaties in Frankrijk in die periode.

Prestaties Red Bull in Frankrijk (2005 - 2008)

Jaar Eindpositie Red Bull-coureurs
2005 10e & DNF
2006 9e & 12e
2007 12e & 13e
2008 6e & 9e

Na 2008 verdween het autosportland echter van de Formule 1-kalender, totdat deze een decennium later in 2018 weer terugkeerde, zij het op het circuit Paul Ricard. Red Bull was inmiddels van team uit het middenveld uitgegroeid tot een waar topteam, en dat is te zien aan de resultaten, al waren die tijdens de laatste twee edities niet geweldig. Heel slecht waren ze ook niet.

In 2018 startte Verstappen de race vanaf de vierde plek en profiteerde hij van een clash tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas in de openingsronde. Daardoor kon hij opschuiven naar de tweede plek, die hij vervolgens niet meer afstond. Ricciardo werd achter hem vierde. Het eerste Red Bull-podium in Frankrijk was een feit.

Daar bleef het uiteindelijk bij, want in 2019 kon Verstappen zijn prestatie van een jaar eerder in Zuid-Frankrijk niet herhalen. Weliswaar was zijn startpositie beter dan een jaar eerder, nadat de lichten doofden werd hij vrijwel meteen ingehaald door Charles Leclerc in zijn Ferrari. Daarna veranderde er niet veel meer aan de pikorde, wist de Nederlander de andere Ferrari-coureur wel achter zich te houden en finishte hij op ruime achterstand van de Mercedes-coureurs als vierde. Teamgenoot Pierre Gasly zakte door het ijs en kwam op een ronde achterstand binnen als tiende.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen