Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft antwoord; dient hij zijn Red Bull-contract uit?

Max Verstappen heeft een contract met Red Bull Racing tot en met 2028. Gaat hij dat contract uitdienen, ook nu het onrustig is bij Red Bull en hij gelinkt wordt aan het vrij te komen stoeltje van Lewis Hamilton?

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De vraag aan het adres van Max Verstappen is recht voor zijn raap tegenover onder andere RacingNews365 in Saoedi-Arabië: "Weet je zeker dat je tot en met het einde van je contract bij Red Bull blijft?"

"Dat is natuurlijk wel de intentie als je er bewust voor kiest om zo lang bij te tekenen. Natuurlijk hangen dingen ook af van de performance van de auto vanaf 2026 (als de nieuwe reglementen ingaan, red.). Dat is nog een beetje een vraagteken."

"Dat wist ik echter toen ik mijn contract tekende en ik weet ook heel goed wat Red Bull voor mij betekend heeft. Dus ja, het plan is absoluut om bij dit team te blijven, omdat ik het naar mijn zin heb. En zo lang we blijven presteren, is er geen reden om weg te gaan."

Gevraagd of hij zich voor kan stellen ooit voor Mercedes te kiezen, wijst hij naar zijn levensfilosofie: "Niemand zag ooit de move van Lewis Hamilton naar Ferrari aankomen. Maar in het leven, en dan doel ik niet op de F1, maar op het leven in het algemeen, weet je nooit wat er op je pad komt. Je weet niet wat er om je heen kan gebeuren dat daar van invloed op is."

"Zo sta ik in het leven, waarbij ik me er ook niet al te druk om maakt", vervolgt Verstappen, die tegenover Sky Sports de nóg concretere vraag kreeg voorgelegd of hij een scenario kan bedenken waarin hij in 2025 niet voor Red Bull rijdt.

"Dan moeten er wel echt krankzinnige dingen gebeuren, maar daar zet niemand op dit moment op in."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China