Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft typisch 'advies' aan jongere zelf

Als Max Verstappen advies kon geven aan zijn jongere zelf, wat zou het zijn? De Nederlander hoeft er niet lang over na te denken, en het is geen grote verrassing.

Max Verstappen heeft op 24-jarige leeftijd al een aantal grandioze prestaties behaald om op terug te kijken. 23 Formule 1-overwinningen, ruim zestig podiums en natuurlijk de wereldtitel van 2021. Tezamen met sponsor Tag Heuer blikt hij in de podcast The Edge terug op zijn eerste wereldtitel. Wanneer hij wordt gevraagd naar advies voor zijn jongere zelf, reageert hij daar op typische Verstappen-wijze op. "Als ik advies moest geven aan mijn jongere zelf, dan zou ik dat niet doen", zo trapt de regerend F1-kampioen af. "Ik zou alles precies zo doen zoals ik het toen heb gedaan, want je moet ook fouten maken om een beter persoon te worden."

Verstappen: 'Fouten belangrijk voor je carrière'

Het werkt volgens Verstappen juist averechts om fouten te vermijden. "Als je een jonge Max weerhoudt van het maken van fouten, dan leert hij er niet van. Je moet die fouten maken om er echt van te leren." "Iemand kan je 100 keer vertellen 'doe dit niet' en 'doe dat niet', maar je gaat die fouten maken en het is goed om deze te maken", vindt de Limburger. "Als het pijn doet, dan raakt het je. Ik denk dat dit soort momenten goed zijn voor je carrière, want soms word je er een beter persoon van, denk ik."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen