Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen geeft typisch 'advies' aan jongere zelf

Als Max Verstappen advies kon geven aan zijn jongere zelf, wat zou het zijn? De Nederlander hoeft er niet lang over na te denken, en het is geen grote verrassing.

Max Verstappen heeft op 24-jarige leeftijd al een aantal grandioze prestaties behaald om op terug te kijken. 23 Formule 1-overwinningen, ruim zestig podiums en natuurlijk de wereldtitel van 2021. Tezamen met sponsor Tag Heuer blikt hij in de podcast The Edge terug op zijn eerste wereldtitel. Wanneer hij wordt gevraagd naar advies voor zijn jongere zelf, reageert hij daar op typische Verstappen-wijze op.

"Als ik advies moest geven aan mijn jongere zelf, dan zou ik dat niet doen", zo trapt de regerend F1-kampioen af. "Ik zou alles precies zo doen zoals ik het toen heb gedaan, want je moet ook fouten maken om een beter persoon te worden."

Verstappen: 'Fouten belangrijk voor je carrière'

Het werkt volgens Verstappen juist averechts om fouten te vermijden. "Als je een jonge Max weerhoudt van het maken van fouten, dan leert hij er niet van. Je moet die fouten maken om er echt van te leren."

"Iemand kan je 100 keer vertellen 'doe dit niet' en 'doe dat niet', maar je gaat die fouten maken en het is goed om deze te maken", vindt de Limburger. "Als het pijn doet, dan raakt het je. Ik denk dat dit soort momenten goed zijn voor je carrière, want soms word je er een beter persoon van, denk ik."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez