Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Horner: Verstappen geen eerste coureur bij Red Bull

Sergio Perez hoeft als nieuwkomer geen tweede viool te spelen bij Red Bull. Christian Horner maakt duidelijk dat Max Verstappen geen voorkeursbehandeling geniet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoewel de auto's dit seizoen niet zoveel zijn veranderd als normaal, viel er toch nog best wat winst te boeken, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Ziggo. "Dat is nooit makkelijk en de reglementswijzigingen zijn groter dat je zou verwachten. Het team heeft hard gewerkt en het is boeiend om de verschillende interpretaties (van de regels, red.) te zien van de andere teams."

Het team van Max Verstappen bouwt verder op de auto van afgelopen seizoen en daar is een goede reden voor. "Om het beter te doen dan in 2020, bouwen we voort op de positieve punten van 2020", legt Horner uit. "De lijn van de zege in de laatste race doortrekken en het bijbehorende momentum behouden. Dat was positief, hopelijk kunnen we dit hele jaar sterk presteren."

De komst van Sergio Perez heeft een impuls aan het team gegeven, waar het al niet aan zelfvertrouwen ontbrak. "Checo’s komst is fijn. Hij is heel ervaren en een geweldige kerel. De twee coureurs kunnen het goed met elkaar vinden en ik denk dat hij iets toevoegt aan het team, wat positief is. Max en hij werken goed samen, ze vormen een goede combinatie."

Horner maakt ook meteen duidelijk dat er geen eerste en tweede coureur is bij Red Bull. Beide coureurs mogen om de titel strijden. "De eerste is degene die voorop rijdt. Dat is al jaren zo. Zo was het al jaren. Ze krijgen dezelfde auto en dezelfde kansen."

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

31 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"