Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geroemd te midden van Red Bull-drama: "Denkt niet aan zichzelf"

Waar ligt de toekomst van Max Verstappen binnen de Formule 1? Hij ligt nog tot en met 2028 vast bij Red Bull, maar contracten zijn zeker niet heilig in de Formule 1. Guenther Steiner ziet Verstappen echter wel een overstap maken naar een ander team en spreekt tegelijkertijd zijn waardering uit voor de houding van de Nederlander.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft tot op dit moment voor twee teams gereden in de Formule 1: Toro Rosso en Red Bull. Voor de Italiaanse renstal kwam Verstappen ruim een jaar uit, maar de echte successen kwamen pas na de overstap naar Red Bull. In zijn eerste race voor het Oostenrijkse team pakte hij gelijk zijn eerste overwinning in de Formule 1 en zo begon ook zijn zegereeks. Alle podiumplaatsen en overwinningen die Verstappen heeft geboekt in de koningsklasse van de autosport, die heeft hij behaald bij Red Bull.

Tot op dit moment zijn dat 56 overwinningen en 100 podiumplekken in totaal. Dat betekent dus dat hij meer zeges heeft in de Formule 1 dan tweede en derde plaatsen bij elkaar. Toch kwamen onlangs de geruchten op gang dat Verstappen mogelijk zou vertrekken bij Red Bull, zeker toen de positie van adviseur Helmut Marko in alle Horner-heisa even wankel leek te zijn. Maar Marko lijkt gewoon te blijven bij Red Bull en de speculaties over een mogelijk vertrek van Verstappen zijn ook weer wat weggeëbd.

'Dat is heel goed'

De Nederlander heeft nog een contract tot het einde van 2028 bij Red Bull. Toch ziet Guenther Steiner, de voormalig teambaas van Haas, het voor zich dat Verstappen een overstap gaat maken. "De eerste optie voor Max om naar een ander team te gaan zou Mercedes zijn. Als hij zich bij Red Bull niet meer op zijn gemak voelt en onder zijn contract uitkomt, dan zou Mercedes zeker een optie voor hem zijn. Dan zou hij samen met George Russell rijden. Een nieuwe uitdaging voor Max, die hij denk ik graag zou accepteren", zo zegt Steiner op sport.de.

"Toto Wolff zou misschien blij zijn als Max zou vertrekken, al zou het voor Red Bull niet goed zijn. Max gaat echter goed om met alle onrust binnen het team, omdat hij gewoon alles wint. Hij ziet wat Helmut Marko voor hem heeft gedaan in zijn carrière en staat achter hem. Dat vind ik heel goed van een jonge man, dat hij niet opportunistisch is en alleen aan zichzelf denkt, terwijl hij ook weet dat hij andere mogelijkheden zijn. Daarmee geeft hij zijn respect aan de man die hem hier heeft gebracht", zo spreekt de voormalig teambaas van Haas zijn waardering uit voor de Nederlander.

Steiner ziet dat het momenteel een waar Verstappen-feestje is in de Formule 1. "Ik moet het de Red Bull en Verstappen-show noemen. Sergio Perez wil meestrijden, maar Max is gewoon superieur op dit moment, net als de auto. Deze dominantie was er ook in het verleden met Michael Schumacher en Lewis Hamilton. Ook al houden we er niet van, soms zijn die periodes er wel", zo legt Steiner uit.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China