Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2019

Verstappen haakt aan bij Ferrari en Mercedes tijdens tweede training GP Italië

De tweede vrije training voor de Italiaanse Grand Prix kreeg verliep minder spectaculair dan de ochtendsessie. Wederom speelde regen een grote rol in deze sessie, maar tussen de druppels door was het Charles Leclerc die de snelste tijd noteerde. Max Verstappen klokte de vijfde tijd, maar gaf relatief weinig tijd prijs.

Verstappen Italie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede vrije training ging van start op een droge baan, met de continue dreiging van regen. Hierdoor zochten de coureurs massaal het asfalt op in de openingsfase van de training. Niet geheel verrassend nestelden de beide Ferrari-coureurs zichzelf op de eerste posities.

Daarachter was het Max Verstappen die drie tienden toegaf en teamgenoot Alexander Albon voor wist te blijven. De beide Mercedessen legden beslag op de vijfde en zesde positie, alvorens het begon te regenen in Monza. Dit zorgde voor een lange periode zonder actie op de baan, waarbij de wedstrijdleiding de rode vlag toonde om zo wat grind van de baan te vegen. Consequenties voor de sessie had dit niet, aangezien de coureurs allen rustig in de pitbox stonden te wachten.

Uitslag Tweede vrije training - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Lewis Hamilton wist zijn tijd tussen de buien door aan te scherpen en dichtte het gat richting snelste man Leclerc tot minder dan een tiende. Lichte regenval zorgde ervoor dat de tijden erg fluctueerden, maar lange tijd was het voor de rijders onmogelijk om de tijden aan te scherpen.

In de slotfase van de training focusten de coureurs zichzelf op de long runs, iets waarvoor ze bijzonder weinig tijd hadden in verband met de regenachtige omstandigheden. Verstappen gebruikte daardoor de medium band en reed rondetijden die min of meer vergelijkbaar waren met die van Hamilton. Gezien de gridstraf die Verstappen moet incasseren, waardoor hij vanuit de achterhoede moet starten, richtte de Red Bull-coureur zich op zijn wedstrijdafstelling.

Snelle tijden werden in de slotfase van de training niet meer genoteerd, waardoor Verstappen de training als vijfde afsloot, op een kleine vier tienden van Leclerc. Voor Red Bull en Honda zal dit een opsteker zijn, aangezien het powercircuit van Monza niet tot de favorieten banen van het team behoort. Teamgenoot Alexander Albon wist wederom in het spoor van de Nederlander te blijven en klokte de zesde tijd.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China