Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt schouders op bij uitspraken Wolff: "Hou dan gewoon je mond"

Max Verstappen vertrouwt op zijn team in de situatie rondom het budgetplafond in de Formule 1. Uitspraken van Mercedes-teambaas Toto Wolff doen hem maar weinig: hij gelooft dat er niks aan de hand is bij Red Bull.

De afgelopen dagen is het vermeende overschrijden van het budgetplafond door Red Bull een van de grootste onderwerpen van discussie. Mogelijk hebben Red Bull en Aston Martin in 2021 het plafond overschreden, waarbij eerstgenoemde team de grootste overtreder zou zijn. Volgens de geruchten in de paddock in ieder geval. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft een uitgesproken mening over de situatie en wil dat de FIA alle nodige maatregelen treft als Red Bull inderdaad te veel geld heeft uitgegeven in het jaar waarin Verstappen kampioen werd. Het is nog een paar dagen wachten tot de FIA met duidelijke informatie komt en tot dat moment zijn het nog speculaties. Verstappen maakt zich geen zorgen, zo legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Ik weet waar het vandaan komt, dus voor mij is het wel oké", antwoordt hij als er gevraagd wordt naar de geruchten over Red Bull en het budgetplafond. Hij vertrouwt op de informatie van zijn eigen team. "Natuurlijk praten de andere teams erover, terwijl ze eigenlijk geen informatie hebben. Dat vind ik een beetje gek. Weet je, hou dan gewoon je mond."

Verstappen let niet op geruchten in de paddock

Verstappen wordt gevraagd naar de geruchten, deels uit de Britse media. "Altijd Engeland", is zijn cynische antwoord. "Van wat ik heb meegekregen van het team, hoe ze alles hebben uitgelegd, is alles correct." De Red Bull-rijder is niet bang dat het team zware straffen krijgt, bijvoorbeeld het weghalen van punten en dus mogelijk de wereldtitel van de Nederlander. Pas na de Grand Prix van Singapore, in de dagen voorafgaand aan de GP van Japan, komt de FIA met meer informatie over het budgetplafond.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"