Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Had graag wat minder ronden willen rijden"

Max Verstappen schoof in Bahrein aan voor de persconferentie op vrijdag, even voordat hij in de Red Bull stapt. Hij blikt nogmaals terug op de winter, maar ook op zijn eerste testdag in Bahrein.

Verstappen test Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Want die eerste testdag, zo werd volop geschreven, verliep goed en bovendien bijzonder competitief. Had Max Verstappen nadien nog iets te wensen? Over de auto bijvoorbeeld?

"Nou, ik graag wat minder willen rijden", zo verklaart hij ten overstaan van onder andere RacingNews365, een uitspraak waarmee hij de lachers op zijn hand krijgt. Hij reed niet minder dan 143 ronden en dat vond hij dus toch wat veel.

Op meer serieuze toont vertelt hij dat hij ook nog wel wat wensen heeft met betrekking tot de RB20, maar die gebieden laten zien niet aanwijzen: "Het team gelooft dat er meer potentieel in de auto zit, dus het is aan ons allemaal om dat potentieel aan te spreken."

"Ik voelde ook geen enorme verschillen met vorig jaar bijvoorbeeld. Ook niet op het vlak van gevoeligheid voor wind. Dat is zeker op dit circuit een ding, waarbij de wind de balans van de auto behoorlijk kan beïnvloeden, maar ook dat voelt redelijk hetzelfde als vorig jaar."

Gevraagd of de RB20 beter is dan RB19, iets wat de concurrentie toch met grote vrezen vreest, krijgen we een typisch Verstappen-antwoord: "Als de auto slechter was geworden, zouden we héél slecht werk hebben geleverd. Ik weet dus zeker dat de auto beter is geworden, maar dat zal voor alle teams op de grid gelden."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs