Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een heel andere race"

De afgelopen Grands Prix hebben we Max Verstappen regelmatig dominante inhaalraces zien rijden, maar in Singapore zal dat niet gebeuren. Dat denkt de coureur tenminste zelf.

Verstappen Singapore wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Vanaf P10 in Hongarije, P14 in België in P7 in Italië. Max Verstappen wist de afgelopen periode meerdere races te winnen vanuit een ongunstige positie. In zijn Red Bull-bolide was hij zeer dominant.

In Singapore moet hij dat kunstje weer herhalen als hij kampioen wil worden, nadat hij door een fout van Red Bull in de kwalificatie niet verder kwam dan de achtste plaats.

Op papier is het dus niet onmogelijk, maar Verstappen zelf heeft er een heel hard hoofd in. "Het is hier een beetje als Monaco. Je zit vast achter andere bolides en je kan er niet voorbij."

Gewezen op zijn dominante races van de afgelopen maanden, benadrukt hij dat het gewoon heel lastig wordt. "Zelfs in Monaco zou het niet mogelijk zijn om dan te winnen."

"We waren de laatste weken op circuits waar het wel mogelijk was om in te halen. Dit wordt heel anders, veel frustrerender, maar ik ga natuurlijk alles geven. Een podium of een overwinning zie ik niet gebeuren. Zodra ik in de auto spring ga ik natuurlijk wel alles geven."

Speciale zege

Mocht Verstappen toch op een of andere manier op zondag op de bovenste trede van het ereschavot staan, dan zou dat volgens de Nederlander een hele speciale zege zijn.

"Als ik win zou dat de meest speciale zege zijn van dit jaar, maar daar wil ik niet eens over nadenken. Het wordt namelijk heel, heel lastig."

Tot slot wordt hem gevraagd naar het weer. Wat heeft Max liever? Wel of geen regen? "In droge omstandigheden wordt het heel lastig, want dan zal de rest vooraan het veld misschien snel aan de horizon verdwijnen en wordt het zwaar voor mij."

"Als het regent zijn er misschien meer kansen, maar hoe dan ook wordt het een heel zware race", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"