Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een heel andere race"

De afgelopen Grands Prix hebben we Max Verstappen regelmatig dominante inhaalraces zien rijden, maar in Singapore zal dat niet gebeuren. Dat denkt de coureur tenminste zelf.

Vanaf P10 in Hongarije, P14 in België in P7 in Italië. Max Verstappen wist de afgelopen periode meerdere races te winnen vanuit een ongunstige positie. In zijn Red Bull-bolide was hij zeer dominant. In Singapore moet hij dat kunstje weer herhalen als hij kampioen wil worden, nadat hij door een fout van Red Bull in de kwalificatie niet verder kwam dan de achtste plaats. Op papier is het dus niet onmogelijk, maar Verstappen zelf heeft er een heel hard hoofd in. "Het is hier een beetje als Monaco. Je zit vast achter andere bolides en je kan er niet voorbij." Gewezen op zijn dominante races van de afgelopen maanden, benadrukt hij dat het gewoon heel lastig wordt. "Zelfs in Monaco zou het niet mogelijk zijn om dan te winnen." "We waren de laatste weken op circuits waar het wel mogelijk was om in te halen. Dit wordt heel anders, veel frustrerender, maar ik ga natuurlijk alles geven. Een podium of een overwinning zie ik niet gebeuren. Zodra ik in de auto spring ga ik natuurlijk wel alles geven."

Speciale zege

Mocht Verstappen toch op een of andere manier op zondag op de bovenste trede van het ereschavot staan, dan zou dat volgens de Nederlander een hele speciale zege zijn. "Als ik win zou dat de meest speciale zege zijn van dit jaar, maar daar wil ik niet eens over nadenken. Het wordt namelijk heel, heel lastig." Tot slot wordt hem gevraagd naar het weer. Wat heeft Max liever? Wel of geen regen? "In droge omstandigheden wordt het heel lastig, want dan zal de rest vooraan het veld misschien snel aan de horizon verdwijnen en wordt het zwaar voor mij." "Als het regent zijn er misschien meer kansen, maar hoe dan ook wordt het een heel zware race", aldus Verstappen.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen