Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hekelt wedstrijdleiding: "Veel dingen gebeurd waar ik het niet mee eens ben"

Max Verstappen moest zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton na een bikkelhard gevecht. De Red Bull-coureur was echter niet te spreken over bepaalde beslissingen van de wedstrijdleiding.

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar meermaals tegen op de baan. Daarbij raakten de twee elkaar uiteindelijk nadat Verstappen probeerde om zijn leidende positie terug te geven. De wedstrijdleiding leek het spoor soms bijster te zijn volgens de Red Bull-coureur. "Het was een enerverende race en veel dingen zijn gebeurd, waar ik het ook niet mee eens ben. Ik heb het op de baan geprobeerd en heb alles gegeven. Ik denk dat de banden het niet tot het einde haalde, ze waren goed aan het begin en daarna kwam ik rubber tekort. Desondanks ben ik nog steeds tweede geworden."

Verstappen begrijpt Hamilton niet

Red Bull kreeg de order van de wedstrijdleiding om Hamilton voorbij te laten, omdat de Nederlander in bocht 1 buiten de baan kwam en zo de leiding overnam. Verstappen vertraagde, maar Hamilton twijfelde en reed uiteindelijk tegen de achterkant van de Red Bull aan. "Ik ging van het gas en wilde hem voorbij laten, ik ging naar rechts en hij wilde me niet inhalen. Toen raakte hij mij, ik begrijp niet wat daar gebeurde", blikt Verstappen vertwijfeld terug. Hamilton en Verstappen staan in het WK exact gelijk qua punten. Dit betekent dat de Grand Prix van Abu Dhabi gaat bepalen wie er wereldkampioen wordt. "Het zal daar beslist worden. Hopelijk hebben we een goed weekend. Laten we afwachten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden