Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

"Verstappen hoopt dat Red Bull problemen in 2021 kan oplossen"

In 2020 waren Red Bull en Max Verstappen wederom kansloos voor de wereldtitel ten opzichte van Mercedes en Lewis Hamilton. Toch gloort er hoop tegen het eind van het seizoen, want bij Red Bull weet men wat ze volgend jaar aan de auto moeten veranderen, vertellen Ruud Dimmers en Tom Coronel.

Hamilton Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In de Grand Prix van Bahrein stonden twee bekende gezichten op de twee hoogste treden van het podium: Lewis Hamilton en Max Verstappen. Laatstgenoemde kon de Mercedes-coureur heel behoorlijk bijbenen, maar hij kon geen aanval inzetten op de racewinst. Zo eindigde de race in de woestijn voorspelbaar, maar volgend seizoen moet daar verandering in komen, zo hopen Tom Coronel en Ruud Dimmers. Maar de strijd vooraan zal dan voornamelijk tussen de twee beste coureurs uit de Grand Prix van Bahrein blijven gaan, verwacht het duo.

"Er zijn twee coureurs die erbovenuit steken en dat zijn Max en Hamilton", zegt Dimmers in de podcast van RacingNews365. "Hamilton heeft de betere auto en Max weet redelijk in zijn spoor te blijven. Je zag alleen dat Hamilton het gaatje op zo'n vier a vijf seconden hield. Is dat dan een opsteker of een teleurstelling? Ik denk dat Hamilton nog wel aanzienlijk sneller kon, maar Red Bull werd niet meer zo weggereden als in het begin van het seizoen. Dus het gaatje wordt wel langzaamaan gedicht, alleen gaat dat snel genoeg?"

Het seizoen 2020 is in ieder geval een verloren jaar voor Red Bull en Verstappen wat de wereldtitel betreft, maar voor volgend jaar is er reden voor nieuw optimisme. "Max heeft gezegd dat ze weten wat de tekortkomingen zijn dit jaar en dat ze wel hoop hebben dat ze dat volgend seizoen kunnen oplossen. Dat zat niet zozeer in de aerodynamica; het is vooral een stukje tractie, grip en het hybride systeem van Honda", vervolgt Dimmers.

Voor 2020 komt een spannende strijd met nog twee races te gaan nu te laat, zo dacht het duo voordat ze te horen kregen dat Lewis Hamilton vanwege zijn coronabesmetting naast de baan zal staan. "Als je naar die race hebt gekeken, zag je dat het vooraan het veld niet spannend was. Max was kritisch op Red Bull, want hij vond dat hij in de eerste stint eerder naar binnen had moeten komen, zodat ze een undercut konden doen, waarmee hij één a twee ronden kon profiteren van verse banden. Dat gebeurde niet en later had hij twee pitstops in de race die ook niet echt snel waren."

Had één van die momenten meegezeten, dan hadden Verstappen en Red Bull misschien net aan de goede kant gezeten. "Dan had het misschien net iets anders kunnen zijn, maar op pure snelheid was hij gewoon kansloos", denkt Dimmers.

Over de race van Verstappen zijn de heren wel te spreken, zo vertelt Coronel. "Hij was druk aan het opbouwen bij Hamillton. Ik vond het spannend, helemaal omdat hij voor een andere strategie ging; hij ging niet naar de mediumbanden, maar naar het harde rubber bij de eerste pitstop. Toen zag je dat hij een hele goede balans had en dat Max ook heel voorzichtig een beetje naar Hamilton toe reed. Ik had toen de hoop dat weleens interessant kon worden. Helaas had hij toen een lange pitstop, waardoor hij net de aansluiting verloor."

Aankomend weekend kan Verstappen een nieuwe gooi doen naar de overwinning in Bahrein. Zijn grote Britse rivaal zal niet in actie komen voor Mercedes en worden vervangen door George Russell.

Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"