Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "In dezelfde F1-auto ben ik twee tienden sneller dan Hamilton"

Dat Max Verstappen niet op zijn mondje is gevallen, weten we. Dat hij blaakt van het zelfvertrouwen weten we ook. Voeg die twee dingen samen en je krijgt een boude uitspraak van Nederlander: "In dezelfde auto ben ik twee tienden sneller dan Lewis Hamilton."

Verstappen Rusland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Feit is echter dat Max Verstappen nog nooit in dezelfde auto als Lewis Hamilton heeft gereden. Feit is ook dat Verstappen nog niet in een auto heeft gereden die op zijn minst even goed is als de Mercedes van de vijfvoudig wereldkampioen. En dat frustreert Verstappen, want naar eigen zeggen is hij dus wel degelijk beter dan een Lewis Hamilton, of een Charles Leclerc.

"Ik heb het gevoel dat ik twee tienden sneller kan zijn dan die jongens", zo wordt de Red Bull-coureur geciteerd door onder andere De Telegraaf. "Toen ik bijvoorbeeld het poleposition-rondje van Charles Leclerc in Singapore zag, dacht ik wel dat het nóg beter kon. Niet om arrogant te zijn, maar als coureur móét je wel denken dat je de beste bent."

Of Verstappen nu de beste is of niet, het team waarvoor hij rijdt, komt momenteel niet in aanmerking voor de wereldtitel. Het maakt dat Verstappen niet alleen openlijk begint te twijfelen over wat er dit seizoen nog mogelijk is, hij kijkt ook al vooruit naar 2020, het jaar waarop toch alle pijlen bij Red Bull waren gericht.

"Voor de Grand Prix van Singapore dacht ik nog dat we ons volgend jaar zouden kunnen mengen in de titelstrijd, nu weet ik dat niet zo zeker meer. Ik houd vertrouwen in Red Bull, maar we zullen een keer een hele grote stap móéten zetten om écht competitief te zijn. We moeten verder durven denken."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"