Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Verstappen is agressiever en luidruchtiger dan Leclerc, en precies zo rijdt hij ook"

Charles Leclerc wordt steeds vaker in één adem genoemd met Max Verstappen als het gaat om wie het stokje van Lewis Hamilton als Formule 1-wereldkampioen over kan nemen. Gerhard Berger schat beide coureurs hoog in, maar ziet een wereld van verschil tussen beiden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als voormalig Ferrari-coureur Gerhard Berger door Auto, Motor und Sport gevraagd wordt naar wie op korte termijn het stokje van Lewis Hamilton over kan nemen, Max Verstappen of Charles Leclerc, antwoordt hij in eerste instantie ontwijkend.

"Dat zal sowieso niet makkelijk worden. Hamilton is immers niet alleen de beste coureur van dit moment, maar is ook hard op weg om de beste ooit te worden. Ik heb vergelijkingen met Ayrton Senna altijd afgehouden, aangezien ik Ayrton goed kende, maar ik durf nu met een zuiver geweten te stellen dat hij over dezelfde kwaliteiten beschikt."

Als de Verstappen/Leclerc-vraag herhaald wordt, blijft hij wederom een antwoord schuldig: "Die twee verschillen zo immens van elkaar. Verstappen in agressiever en onvoorspelbaarder. Hij doet niet aan politiek en roept altijd wat hij denkt. Dat doet hij zo hard mogelijk, zodat iedereen het hoort, en zo rijdt hij ook."

"Leclerc daarentegen wekt de indruk dat hij wat kalmer is, meer nadenkt over dingen", vervolgt de Oostenrijker. "Hij is meer berekend. Zoals ik al zei, beide coureurs zijn totaal verschillend, maar puur kijkend naar wat ze kunnen, doen ze niet voor elkaar onder."

Fotoalbum

De 25 mooiste Formule 1-auto's aller tijden

In haar rijke historie stonden er in de Formule 1 honderden auto's aan de start. Bijzondere, creatieve, spuuglelijke, maar ook prachtige bolides. RacingNews365 selecteerde 25 pareltjes van F1-auto's in een album.

Bekijk het album

12 reacties

    Breaking Zo moet de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen eruit gaan zien