Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen-kamp hekelt nieuw verzoek F1-teambazen hartgrondig: "Totale idioterie"

Het team rond Max Verstappen voelt heel weinig voor een salarisbeperking voor Formule 1-coureurs. Toch is dat waar momenteel in de sport over wordt gesproken.

Vermeulen Verstappen 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Formule 1 moet alsmaar goedkoper en goedkoper worden. Althans, die mening is een deel van de deelnemende partijen toegedaan. Het budgetplafond voor teams kwam al voort uit die gedachte, maar enkele teambazen pleiten nu ook voor een salarisplafond, voor coureurs én personeel. In Barcelona werd door de coureurs en de FIA over het voorstel gesproken, waarbij de inzet een plafond van 30 miljoen zou zijn. Hiervan zouden dan twee coureurs betaald moeten worden.

Het Verstappen-kamp noemt dat om verschillende redenen in gesprek met De Telegraaf 'totale idioterie'. Max Verstappen strijkt jaarlijks vele miljoenen meer op dan die voorgestelde 30 miljoen, maar met goede redenen, zo oordeelt zijn manager Raymond Vermeulen.

"Coureurs hebben een waarde verhogende werking op teams. Het zou de wereld op zijn kop zijn om de coureur een financiële beperking op te leggen, terwijl de meerwaarde van de coureur voor het team oneindig geëxploiteerd kan worden."

Voorstel zelfs onwettig?

Vermeulen zou het ronduit vreemd vinden als het verdienmodel van een coureur beperkt gaat worden, terwijl elders in de sport volop aan die persoon wordt verdiend: "Misschien is de bedachte constructie zelfs onwettig. Kijk naar de GP van Nederland. Zandvoort betaalt jaarlijks een bedrag aan de FOM en dat geld wordt voor een groot deel verdeeld onder de teams. Die profiteren daar juist van. Dan zou het vreemd zijn om juist op die coureurs te korten."

Volgens Vermeulen raakt een dergelijk plafond de hele sporten dus niet op de goede manier. Mogelijke sponsoren van coureurs kunnen afhaken, omdat met minder salaris de gemaakte kosten vroeg in de carrière niet in dezelfde mate kunnen worden terugverdiend: "Je hebt die investeerders en sponsoren die langdurig in een coureur willen investeren nodig. Een plafond raakt de hele Formule 1."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

49 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt