Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen kan in Mexico profiteren van motorproblemen Mercedes

De volgende race op de Formule 1-kalender is de Grand Prix van Mexico. Max Verstappen zou daar wel eens voordeel kunnen hebben van de problemen die Mercedes heeft met de verbrandingsmotor.

Max Verstappen hoopt in Mexico zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten. Het Autodromo Hermanos Rodriguez ligt op grote hoogte midden in Mexico-stad en die ligging kan in het voordeel werken van de Nederlander. "2200 meter hoog. Dat is serieus hoog", zegt Tom Coronel in de podcast van RacingNews365 . F1-expert Ruud Dimmers legt uit waarom Verstappen een voordeel kan hebben van rijden op grote hoogte. "Het heeft onder andere te maken met het feit dat de lucht ijler is als je op hoogte rijdt. De vermogensverschillen worden wat kleiner en daarnaast heeft Honda een ander type turbo dan Mercedes, die is kleiner", verklaart Dimmers. Hij wordt bijgestaan door Coronel. "Als iemand 40 pk meer heeft ten opzichte van bijvoorbeeld duizend. Als je dan met z'n allen in een keer 800 pk hebt, wordt dat extra verschil wat ze hadden een heel stuk kleiner. We denken dat de Mercedes nog steeds de sterkere auto is als het aankomt op motorvermogen, dat verschil wordt daar dus gewoon kleiner", verklaart de WTCR-coureur.

Motorproblemen voor Mercedes in Mexico

Dimmers denkt ook dat Mercedes het moeilijk gaat krijgen in Mexico-Stad en wijst op eerdere Mexicaanse Grands Prix. "In het verleden hebben we in Mexico gezien dat motorproblemen van diverse fabrikanten daar werden uitvergroot. Er vielen ook gewoon motoren stil, Renault was een van die teams in het verleden", blikt de F1-expert terug. "Mercedes zit ook kantje boord met die motor. Ga je dan daar in die ijle lucht in een keer een probleem hebben? Moet je vol terug in vermogen? Of krijg je een DNF? Of moet je daar toch die motorwissel pakken?", vraagt Dimmers zich af. Al deze scenario's zouden natuurlijk in het voordeel kunnen werken van Verstappen. De kampioenschapsleider gaat eigenlijk altijd wel goed op het circuit in Mexico-stad, aldus Dimmers. "Max en Mexico gaat goed samen. Dat circuit ligt hem ook gewoon echt. Dat is gewoon zijn baantje", stelt de F1-expert vast. De hele podcast van RacingNews365 kun je hieronder beluisteren.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'