Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Verstappen kan op één voorwaarde onder zijn Red Bull-contract uit'

Max Verstappen rijdt nog zeker vier seizoenen voor Red Bull. Tenminste, als het team aan de enige gestelde voorwaarde voldoet.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull gelooft in Max Verstappen en Verstappen gelooft in de samenwerking met Red Bull en Honda. Het logische gevolg is een verlenging van het huidige contract met vier jaar. Naar verluidt is er echter één ontsnappingsclausule opgenomen in de verbintenis, zo schrijft het Duitse Auto Bild F1.

Volgens de publicatie moet Red Bull Verstappen te allen tijde een competitieve motor kunnen garanderen, iets waar teamadviseur Helmut Marko zich op korte termijn geen zorgen over maakt.

"Op dit moment beschikken we met de Honda-motor over een krachtbron die aan die voorwaarde voldoet", aldus de Oostenrijker, die ook de toekomst op dat vlak rooskleurig tegemoet ziet. "Ik ben ervan overtuigd dat Honda ook na 2021 door zal blijven gaan in de Formule 1."

Het zou niet voor het eerst zijn dat Red Bull een ontsnappingsclausule opneemt in het contract van Max Verstappen. Hoewel er nooit details over zijn bevestigd, werd alom aangenomen dat Verstappen bij het team weg mocht als hij afgelopen seizoen ten tijde van de Hongaarse GP niet in de top drie van het WK stond.

De berichten over een ontsnappingsclausule in het nieuwe contract van Verstappen zijn niet door één van de betrokken partijen bevestigd. Het Italiaanse Gazzetta dello Sport denkt zelfs te weten dat er überhaupt van clausules geen sprake is.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training