Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Karma van mijn vader was reden voor Ocon-incident"

Tijdens de Grand Prix van Brazilië van 2018 stevende Max Verstappen af op de overwinning, maar het mocht niet zo zijn. Een botsing met Racing Point-coureur Esteban Ocon betekende de doodsteek voor zijn dromen die dag. Inmiddels kijkt Verstappen met een minder negatieve blik naar het voorval.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen was vorig jaar in een gitzwarte stemming nadat hij door Esteban Ocon vanuit een leidende positie van de baan werd gekegeld door de Fransman. Inmiddels is het allemaal vergeven en vergeten, zo lijkt het. Met het oog op de Grand Prix van dit weekend, waarvoor hij de poleposition heeft veroverd, is de Nederlander geenszins meer bitter over het voorval.

"Ik kan er wel om lachen nu, het is goed, het is goed. Het is gebeurd, ik kan er niets meer aan doen. Ik denk dat het karma was voor de actie van mijn vader destijds op Juan Pablo Montoya", aldus een lachende Verstappen bij Sky Sports.

Verstappen doelt hiermee op de merkwaardige crash tussen Jos Verstappen en de Colombiaanse coureur tijdens de Grand Prix van Brazilië van 2001. Montoya, op dat moment bezig aan slechts de derde Formule 1-wedstrijd van zijn carrière, reed vlak voor de crash aan de leiding van de wedstrijd en had uitzicht op de overwinning, totdat hij in de tweede bocht door Verstappen van de baan wordt geramd. Het zou tot het eind van dat seizoen duren voordat Montoya zijn eerste zege zou behalen.

Optimaal voorbereid beginnen aan de Grand Prix van Brazilië? Luister dan naar de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Jeroen van Inkel samen met Tim Coronel en Tom Coronel vooruitblikken op de GP in Sao Paulo.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Brazilië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

5 reacties